1 Ιουν 2011

3 ΙΟΥΝΗ ΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ Όλοι στον αγώνα για να μην περάσουν τα νέα βάρβαρα μέτρα

3 ΙΟΥΝΗ ΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ


Όλοι στον αγώνα για να μην περάσουν τα νέα βάρβαρα μέτρα


Όλοι στο συλλαλητήριο την Παρασκευή 3 Ιούνη στην ΟΜΟΝΟΙΑ 7 απόγευμα


Συνάδελφοι


Η κυβέρνηση εξήγγειλε τα νέα μέτρα στο πλαίσιο του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος πρόκειται για μέτρα που σαρώνουν κάθε δικαίωμα της λαϊκής οικογένειας, συνιστούν ένταση της αντιλαϊκής επίθεσης.


Τα μέτρα της κυβέρνησης έχουν ως βασικό στόχο το παραπέρα μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης, επιδιώκουν να κατεβάσουν τα μεροκάματα όσο γίνεται πιο χαμηλά ώστε να αυξηθεί η κερδοφορία των μονοπωλίων, να γίνουν πιο ανταγωνιστικά.


Με το νέο μισθολόγιο στο δημόσιο και την αύξηση του ωραρίου εργασίας από 2,5 έως 10 ώρες την βδομάδα, επεκτείνουν των εργάσιμο χρόνο, σπέρνουν τη φτώχεια και την ανεργία. Ιδιωτικοποιούν το σύνολο ή μέρος της καθαριότητας. Αποκρατικοποιούν -ιδιωτικοποιούν όσες επιχειρήσεις έμειναν ακόμα στην ιδιοκτησία του κράτους (ΔΕΗ-ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, λιμάνια, αεροδρόμια, κ.α.). Καρατομούν επιπλέον τις επικουρικές συντάξεις και το ΕΦΑΠΑΞ κόβουν φάρμακα, ιατρικές εξετάσεις, αυξάνουν τα νοσηλεία. Φέρνουν πάνω από 200.000 απολύσεις μέχρι το 2013 στο Δημόσιο, με τις μετατάξεις, τις συγχωνεύσεις-καταργήσεις υπηρεσιών κλπ


Η κυβέρνηση με τη στήριξη ΝΔ-ΛΑΟΣ προβάλλει τα μέτρα ως αναγκαία, ως μονόδρομο για τη σωτηρία της οικονομίας και της χώρας. Το γεγονός ότι η κυβέρνηση επιζητεί τη συναίνεση δείχνει τις δυσκολίες που έχει το σύστημα στη διαχείριση της κρίσης.


Απαντήσαμε με το σύνθημα: «καμιά συναίνεση- καμιά συνενοχή».


Επιχειρούν να εκφοβίσει για άλλη μια φόρα τον κόσμο της δουλειάς, να τον γονατίσει, να αποδεχτεί σαν μοιραία πορεία την φτώχια, την ανεργία, την εξαθλίωση, να παραδώσει εθελοντικά κάθε εργατικό δικαίωμα που κατακτήθηκε με αίμα και αγώνα, για τον εργαζόμενο λαό και το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, τα μέτρα αποτελούν πεδίο άμεσης συσπείρωσης και δράσης, οργάνωσης της λαϊκής αντεπίθεσης.


Κανείς από τους εργαζόμενους δεν πρέπει να παραπλανηθεί τη χρεοκοπία του λαού την έχουν αποφάσισε και την στηρίζουν από κοινού ΠΑΣΟΚ- ΝΔ- ΕΕ- Πλουτοκρατία.


Την κρίση την έφερε η υψηλή κερδοφορία της προηγούμενης περιόδου, το ξεπέρασμα της, με το κουμάντο των αστών στη εξουσία, περνά από το τσάκισμα της εργατικής δύναμης, κλείσιμο των μικρών επιχειρήσεων. Η ανάκαμψη θα έρθει με λιγότερες θέσεις εργασίας και ακόμη λιγότερα δικαιώματα για τους εργατοϋπαλλήλους.


Όλοι στο συλλαλητήριο την Παρασκευή 3 Ιούνη στην ΟΜΟΝΟΙΑ 7 απόγευμα



H προσωρινή διοίκηση του Συνδικάτου