19 Νοε 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ στο πλαίσιο της ημέρας δράσης για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς προχώρησε σε εξόρμηση στο σταθμό του ηλεκτρικού της Κηφισιάς.

Η κυβέρνηση είναι υπεύθυνη για τη σημερινή κατάσταση που επικρατεί στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Αντί να προχωρήσει στον πλήρη εκσυγχρονισμό των λεωφορείων, των τρόλεϊ και των συρμών, στην πρόσληψη προσωπικού, δίνει πακτωλούς χρημάτων στις ιδιωτικές εταιρείες στις μεταφορές προκειμένου να εξυπηρετήσει την κερδοφορία τους.

Δεν θα τους περάσει. Όσο αυταρχισμό και καταστολή κι αν χρησιμοποιήσουν.

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για να έχουμε ασφαλή, φθηνά και σύγχρονα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Κλιμακώνουμε με την απεργία μας στις 26 του Νοέμβρη.

Απαιτούμε:

 

·      Πύκνωση δρομολογίων ειδικά στις ώρες αιχμής σε όλα τα μέσα μεταφοράς.

·      Μέτρα υγείας και ασφάλειας για τους εργαζόμενους στις αστικές συγκοινωνίες και τους επιβάτες.

·      Δωρεάν μετακίνηση σε εργαζόμενους που έχουν απολυθεί ή έχει ανασταλεί η σύμβαση εργασίας τους ή έχουν εξαναγκαστεί σε εκ περιτροπής εργασία.

·      Άμεση και γενναία κρατική χρηματοδότηση για: Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Επισκευή και ανανέωση του στόλου με αγορά καινούργιων οχημάτων και βαγονιών.

·      Καμία επιχειρηματική δράση στις αστικές συγκοινωνίες. Όχι στα ΣΔΙΤ. Επίταξη των ΚΤΕΛ για όσο διάστημα διαρκεί η πανδημία.

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ