2 Φεβ 2020

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΠΑΖΑΡΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΔΑΛΥΣΗ.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 6 ΤΟΥ ΦΛΕΒΑΡΗ.


Στην Αθήνα: Προπύλαια στις 6:30 μ.μ.
Στον Πειραιά: Πλατεία Κοραή στις 6:30 μ.μ.
Στο Περιστέρι: Πλατεία Δημαρχείου στις 6:30 μ.μ.
Στη Καλλιθέα: Πλατεία Δαβάκη στις 6:30 μ.μ.
Στην Νέα Ιωνία: Πλατεία Σμηρνιώτη στις 6:30 μ.μ.

Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας ενάντια στην αντιασφαλιστική λαίλαπα που φέρνει η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζοντας «το έργο» του ΣΥΡΙΖΑ. Προετοιμαζόμαστε για μεγάλη απεργιακή απάντηση. Να μην επιτρέψουμε σε κυβέρνηση και επιχειρηματικούς ομίλους να δώσουν ένα ακόμα χτύπημα στη κοινωνική ασφάλιση.
Για ακόμα μια φορά αποδεικνύεται ότι ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ έχουν κοινή στρατηγική κοινούς στόχους. Η κυβέρνηση της ΝΔ όχι μόνο δεν κατάργησε τον νόμο Κατρούγκαλου όπως δήλωνε προεκλογικά αλλά με το παρών νομοσχέδιο έρχεται και το θωρακίζει και παράλληλα ενσωματώνει και όλους τους αντιασφαλιστικούς νόμους που ψήφισαν διαχρονικά οι κυβερνήσεις.
Με τον νέο νόμο:
·        Διατηρούνται τα όρια ηλικίας στα 67 έτη ή στα 62 με 40 χρόνια δουλειάς για άντρες και γυναίκες.
·        Καταργεί αμετάκλητα τη 13η και 14η σύνταξη.
·        Προχωρά στην ενοποίηση του ΕΤΕΑΠ (Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης) με τον ΕΦΚΑ, με στόχο τη λεηλασία των αποθεματικών του. Λεφτά δικά μας από το αίμα μας και τον ιδρώτα μας.
·        Διατηρεί τη λεηλασία των 80 δις. Που έγινε διαχρονικά από τα ταμεία.
Και είναι σίγουρο ότι δεν θα σταματήσουν εδώ. Προετοιμάζουν να δώσουν χτύπημα στα Βαρέα και Ανθυγιεινά, προκειμένου να εναρμονιστούμε με τον μέσο όρο της ευρωπαϊκής ένωσης.
Διεκδικούμε:     
·        Δημόσια, υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση για όλους τους εργαζόμενους. Ενιαίο σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης, που περιλαμβάνει τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα, τις υπηρεσίες πρόληψης και αποκατάστασης της υγείας, τις παροχές και υπηρεσίες Κοινωνικής Πρόνοιας. Να καταργηθεί η ιδιωτική επιχειρηματική δραστηριότητα στον τομέα της Υγείας – Πρόνοιας και του Φαρμάκου!
·        Αυστηρό πλαίσιο υγιεινής και ασφάλειας στους τόπους δουλειάς με τη συμμετοχή και τον έλεγχο των εργαζομένων για την αντιμετώπιση των εργατικών ατυχημάτων και των επαγγελματικών ασθενειών. Προστασία από τον επαγγελματικό κίνδυνο για όλες τις κατηγορίες εργαζομένων, ανεξάρτητα από εργασιακή σχέση.
·        Την προστασία της μητρότητας, τη φροντίδα και αγωγή της βρεφικής – παιδικής ηλικίας, των ΑμΕΑ και των οικογένειών τους, των ηλικιωμένων και των χρονίως πασχόντων, των πολύτεκνων και μονογονεϊκών οικογενειών.
·        Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, με χρηματοδότηση 100% από το κράτος. Κατάργηση της συμμετοχής στα φάρμακα των ανέργων, των ατόμων με αναπηρία, όσων αμείβονται με τον κατώτατο μισθό ή την κατώτατη σύνταξη, καθώς και όλων όσοι πάσχουν από χρόνια νοσήματα. 
·        Την αποκατάσταση των απωλειών μας. Να επιστραφούν όλα όσα μας έχουν αφαιρέσει, τα κλεμμένα από τα αποθεματικά των ταμείων. Να πληρώσει η μεγαλοεργοδοσία και το κράτος.

Καλούμε όλα τα σωματεία του κλάδου, τους εργαζόμενους να προχωρήσουν άμεσα σε συσκέψεις, γενικές συνελεύσεις, να μην υπάρξει άνθρωπος που δεν θα γνωρίζει για την νέα επίθεση τη κυβέρνησης στην Κοινωνική Ασφάλιση. Να πάρουν αποφασίσουν για απεργιακή απάντηση.
Παράλληλα να πάρουν και όλα τα απαραίτητα μέτρα για την επιτυχία των συλλαλητηρίων.



Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ