14 Οκτ 2019

ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ. ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ Σ.Σ.Ε. ΚΑΜΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ. ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΡΙΑ & ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΑ. ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 17 ΤΟΥ ΟΚΤΩΒΡΗ ΣΤΙΣ 6:30 μ.μ. ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Οι κινητοποιήσεις στις 24/9 και 2/10 έδωσαν απάντηση στη  κυβέρνηση στους Δήμαρχους και στα τσιράκια τους. Πήραν το μήνυμα ότι δεν θα περάσει η φίμωση των εργατών και των σωματείων. Συνεχίζουμε με μεγαλύτερη δύναμη, μαχητικότητα και αποφασιστικότητα την αγωνιστική μας δράση για να μην περάσει η κυβέρνηση το κατάπτυστο νομοσχέδιο, διεκδικώντας σύγχρονους όρους δουλειάς και αμοιβής. Να πάρει πίσω η κυβέρνηση της ΝΔ το νομοσχέδιο-σκούπα για τους μισθούς των εργαζομένων και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες. Την πολιτική που δίνει γη και ύδωρ στους επενδυτές και γκρεμίζει όσα εργατικά-λαϊκά δικαιώματα έμειναν όρθια με σκληρό αγώνα, στην περίοδο της κρίσης, τσακίζοντας τα εργατικά, συνδικαλιστικά δικαιώματα.
Πέρα από τις δυσκολίες, τα εμπόδια που βάζει στις μαζικές διαδικασίες, την απεργία και το ηλεκτρονικό φακέλωμα, τη καταβαράθρωση των κλαδικών συμβάσεων, διευκολύνει ακόμα περισσότερο τους επιχειρηματίες να διεισδύσουν στους δήμους. Με το άρθρο 179 του πολυνομοσχεδίου η κυβέρνηση δίνει τη δυνατότητα στο Δημοτικό Συμβούλιο, «κατά την κρίση του» και χωρίς αυξημένη πλειοψηφία ή αιτιολόγηση, να εκχωρεί σε ιδιώτες την καθαριότητα, το πράσινο και τον ηλεκτροφωτισμό. Στο όνομα της «καταπολέμησης της γραφειοκρατίας» δίνεται η δυνατότητα για επενδύσεις όπου και με όποιους όρους θέλουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι, ξεσαλώνοντας σε βάρος του λαού και του περιβάλλοντος και προβλέπει κυρώσεις κατά δημοσίων υπαλλήλων αν δεν ανταποκρίνονται άμεσα στις προσταγές των «επενδυτών», δηλαδή σε περίπτωση καθυστέρησης των διαδικασιών για τις επενδύσεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι η κατώτατη πειθαρχική ποινή που προβλέπεται, είναι η προσωρινή παύση τριών μηνών. Οι κλαδικές συμβάσεις δεν είναι παροχή, αλλά κερδήθηκαν με αίμα και αγώνες. Δεν θα επιτρέψουμε κανένα παράθυρο και «τεκμηρίωση» να τις καταργήσει. Δεν συνηγορούμε σε καμίας μορφής ηλεκτρονικού φακελώματος. Οι γενικές συνελεύσεις δεν είναι forum και οι απεργίες exit poll οπού με like εκφράζει ο εργαζόμενος την άποψη του.
Καταλαβαίνουμε ότι η επίθεση το επόμενο θα ενταθεί. Από τις 31 του Οκτώβρη αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση για την περικοπή των Βαριών και Ανθυγιεινών. Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με το πόρισμα της επιτροπής 32% των επαγγελμάτων θα απενταχθούν από τα ΒΑΕ προκειμένου να εναρμονιστούμε με την ευρωπαϊκή ένωση. Τα προγράμματα της φτώχειας τελειώνουν και χιλιάδες συνάδελφοι απολύονται, ενώ οι συνάδελφοι κοινωφελείτες πετιόνται στον δρόμο για να έρθει η νέα φουρνιά. Να γιατί θέλουν σωματεία και συνδικάτα βουβά. Είχαν καλομάθει από συμβιβασμένες ηγεσίες που δεν έβγαζαν άχνα. Τα ταξικά σωματεία και συνδικάτα είναι καρφί στο μάτι τους. Για αυτό τα έβαλαν στο στόχαστρο. Ξέρουν όμως και κάτι άλλο σημαντικό. Ότι δεν μπορούν να στηριχθούν στα τσιράκια τους τύπου ΓΣΕΕ. Το ταξικό κίνημα τους έχει αποδομήσει για τα καλά.  Έτσι βάζουν τον ίδιο τον Υπουργό Εργασίας ως «ανώτατο άρχοντα», για να παρεμβαίνει όποτε αυτός νομίζει στα συνδικαλιστικά δικαιώματα με υπουργικές αποφάσεις. Να γιατί παίρνουν συχαρίκια από όλες τις εργοδοτικές συνδικαλιστικές οργανώσεις.
Και ασφαλώς δεν θα σταματήσουν εδώ, προχωρούν παραπέρα με την ιδιωτικοποίηση της Κοινωνικής Ασφάλισης, αξιοποιώντας την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, για να χτυπήσουν ότι έχει απομείνει από τα ασφαλιστικά-συνταξιοδοτικά δικαιώματα.
Δυναμώνουμε τους αγώνες μας. Αυτό φοβούνται, γι’ αυτό παίρνουν τα μέτρα τους. Ξέρουν καλά ότι έχουμε την δύναμη μέσα από τα σωματεία, τις ζωντανές συλλογικές μας διαδικασίες και τους αγώνες να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα μας, να διεκδικήσουμε σύγχρονους όρους δουλειάς και αμοιβής.
Καλούμε όλα τα σωματεία του κλάδου άμεσα να προχωρήσουν σε Γενικές Συνελεύσεις την Τετάρτη 16 του Οκτώβρη αλλά και τις επόμενες μέρες προκειμένου να ενημερώσουν όλους τους συναδέλφους. Συνάδελφοι κλιμακώνουμε τον αγώνα ενάντια στο αντεργατικό έκτρωμα.
Την Πέμπτη 17 του Οκτώβρη παίρνουμε μαζικά μέρος στη ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ από την έναρξη μέχρι τις 11:00 και δίνουμε δυναμικό παρών στη συγκέντρωση στα Χαυτεία στις 09:30.
Την ίδια μέρα Πέμπτη 17 του Οκτώβρη συμμετέχουμε στο μεγάλο Συλλαλητήριο στις 6:30 μμ στη πλατεία Κλαυθμώνος.
Το Σαββατοκύριακο 19 και 20 του Οκτώβρη αποχή από κάθε υπερωριακή εργασία και συμμετέχουμε το Σάββατο στις 19 του Οκτώβρη στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο στις 10:30 στη πλατεία Βάθης.

Απαιτούμε:
Να αποσύρει τώρα η κυβέρνηση το πολυνομοσχέδιο στο σύνολο του.
Καμιά ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών.
Καμιά περικοπή στα Βαριά και Ανθυγιεινά.



Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ