20 Σεπ 2019

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΊΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 24 ΤΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ. ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 10:30 ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ. (προσυγκέντρωση του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ 09:45 στην πλ. Κάνιγγος)


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 10:30 ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ.
(προσυγκέντρωση του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ 09:45 στην πλ. Κάνιγγος)  


Συναδέλφοισα – συνάδελφε
Η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζοντας το πόλεμο που άνοιξε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ενάντια στα σωματεία και τα συνδικάτα ετοιμάζει να φέρει νέο νόμο που αφορά την ηλεκτρονική ψηφοφορία στις διαδικασίες της απεργίας αλλά και τον συνδικαλιστικό μητρώο.
Με την ηλεκτρονική ψηφοφορία επιδιώκουν να χτυπήσουν τη συλλογική δράση και τις μαζικές διαδικασίες. Χτυπούν τις Γενικές Συνελεύσεις, τη κορυφαία διαδικασία των σωματείων γιατί τους ενοχλεί  ότι οι εργαζόμενοι μαζεύονται, συζητούν και αποφασίζουν με βάση τα καταστατικά τους.  
Ενώ όσο αφορά το συνδικαλιστικό μητρώο έναν και μόνο στόχο έχουν. Θέλουν να φακελώσουν τους συνδικαλιστές εργαζόμενους, ώστε οι δήμαρχοι και οι περιφερειάρχες να γνωρίζουν ανά πάσα ώρα ποιος είναι συνδικαλισμένος, τι ψηφίζει και τι υποστηρίζει. Συνάδελφοι θέλουν το μητρώο του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ να πηγαίνει στο υπουργείο εσωτερικών. Υπουργείο, δήμαρχοι και περιφερειάρχες  θα είναι σε ζωντανή σύνδεση ανά πάσα ώρα.
Λένε ψέματα ότι όλα αυτά γίνονται για να υπάρχει στα σωματεία περισσότερη «δημοκρατία». Αυτοί που σήμερα κόπτονται είναι αυτοί που βγάζουν παράνομες και καταχρηστικές το 90% των απεργιών στις αίθουσες των δικαστηρίων.
Λένε ψέματα ότι στοχεύουν στην αντιμετώπιση του κατακερματισμού του συνδικαλιστικού κινήματος. Αυτοί δεν ήταν που καθόντουσαν πλάι πλάι στους κοινωνικούς διαλόγους και ξεζουμούσαν τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων στο όνομα της ανταγωνιστικότητας.   
Κυβέρνηση, πλειοψηφία των δημάρχων και επιχειρηματικοί όμιλοι βρίσκονται σε αγαστή συνεργασία. Θέλουν να βάλουν τα σωματεία και τα συνδικάτα στο « γύψο» ώστε να μπορούν να υλοποιούν ανεμπόδιστοι την αντεργατική πολιτική τους.
Ακόμα και η στιγμή που φέρνουν το συγκεκριμένο έκτρωμα μόνο τυχαία δεν είναι.
Η κυβέρνηση το επόμενο διάστημα θα εντείνει την επίθεση της απέναντι στους εργαζόμενους και τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα (άνοιγμα ασφαλιστικού, ιδιωτικοποιήσεις σε μια σειρά υπηρεσίες κ.λ.π.) και με αυτό το νομοσχέδιο ουσιαστικά η κυβέρνηση παίρνει όλα τα αναγκαία μέτρα προκειμένου να τσακίσει κάθε φωνή αντίστασης. Ειδικά στους δήμους το επόμενο διάστημα θα αντιμετωπίσουμε τεράστια ζητήματα όπως τα Βαριά και Ανθυγιεινά, οι απολύσεις,  οι ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών κ.λ.π.
Δεν μασάμε από τα όμορφα λόγια τους και την «ανάπτυξη τους». Η «ανάπτυξη»  για την οποία μιλάνε αφορά την αύξηση της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Καμιά σχέση δεν έχει με τις δικές μας ανάγκες.
Καλούμε τα σωματεία του κλάδου να προχωρήσουν άμεσα σε συνεδριάσεις, να παρθούν αποφάσεις συμμετοχής στην απεργία αλλά και οργάνωσης για την επιτυχία της. Την ημέρα της απεργίας θα πρέπει το κάθε σωματείο να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη μαζική κάθοδο των συναδέλφων, να έχει το δικό του μπλοκ, το δικό του πανό.
Συνάδελφοι παίρνουμε τη κατάσταση στα χέρια μας. Δίνουμε απάντηση στη κυβέρνηση. Κάνουμε το φόβο τους όπλο μας. Με την οργάνωση μας και το σωστό προσανατολισμό μας μπορούμε και θα τους χαλάσουμε και τους σχεδιασμούς τους και τη πολιτική τους. Δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να μετατρέψει τα σωματεία μας σε γραφειοκρατικούς μηχανισμούς. Περνάμε στην αντεπίθεση. Στον πόλεμο που μας άνοιξαν, απαντάμε με την οργάνωση της πάλης μας.
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΊΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 24 ΤΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ.
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 10:30 ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ.
(προσυγκέντρωση του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ 09:45 στην πλ. Κάνιγγος)  



Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ