15 Ιουλ 2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΟΣΧΑΤΟΥ ΤΑΥΡΟΥ.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με μία απαράδεκτη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Δημοτικού Οργανισμού Προσχολικής Αγωγής και Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου Μοσχάτου - Ταύρου η Δημοτική Αρχή προχωρά στην απόλυση εργαζομένων με το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ (τουλάχιστον 17 συνάδελφοι).
Την ώρα που δεκάδες χιλιάδες παιδιά και βρέφη μένουν και φέτος χωρίς δομές προσχολικής αγωγής και φροντίδας, την ώρα που δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα οι οριστικοί πίνακες των ΕΣΠΑ, οι προφάσεις που χρησιμοποιεί η Δημοτική Αρχή για να απολύσει τους συναδέλφους είναι απολύτως προσχηματικές. Είναι χαρακτηριστικό ότι στον κωδικό του προϋπολογισμού του Νομικού προσώπου στην ίδια συνεδρίαση εμφανίζουν ενισχυμένη πίστωση κατά 91.700 ευρώ για αποδοχές έκτακτου προσωπικού! Πραγματικός στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι η εκχώρηση υπηρεσιών των παιδικών σταθμών σε ιδιώτες και η είσοδος εργολάβων.
Το ζήτημα είναι σοβαρό. Αφορά τους εργαζόμενους, γιατί άμεσα θα χάσουν τη δουλεία τους, αφορά όμως και τους γονείς γιατί αυτοί θα κληθούν να πληρώσουν τα κέρδη των εργολάβων.
Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ συμπαραστέκεται στον αγώνα των συναδέλφων και καλεί συναδέλφους και γονείς να δώσουν δυναμικό παρών στο Δημοτικό Συμβούλιο που θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο Τρίτη 16 του Ιούλη στις 7μμ απαιτώντας:
Καμιά απόλυση εργαζομένου.
Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
Κανένα παιδί εκτός παιδικών σταθμών.
Καλούμε τους εργαζόμενους σε όλους τους δήμους να είναι σε ετοιμότητα ώστε να αποτρέψουν ανάλογες εξελίξεις.


Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ