9 Ιαν 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΙΕΙΝΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ !


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ καλεί όλα τα Διοικητικά Συμβούλια των Σωματείων των Δήμων και τις Επιτροπές Υγιεινής και Ασφάλειας να πάρουν μαζικά μέρος στην Ημερίδα με θέμα ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 17 Ιανουάριου στις 17:30 στο Δημαρχείο του Περιστερίου.
Συνάδελφοι κάθε μέρα έχουμε και ένα εργατικό ατύχημα, αποτέλεσμα μόνο τα τελευταία 3 χρόνια να έχουμε 60 νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες. Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί, δεν μπορεί να ξεκινάμε από το σπίτι μας για το μεροκάματο και να μην ξέρουμε αν θα γυρίσουμε, αν θα αφήσουμε την τελευταία μας πνοή στο σκαλοπάτι του απορριμματοφόρου.
Η κυβέρνηση αντί να πάρει άμεσα, δραστικά μέτρα τα παραπέμπει όλα στο μέλλον δημιουργώντας επιτροπές και υποεπιτροπές με αποτέλεσμα καθημερινά να δίνουμε μάχη για την επιβίωση μας. Την ίδια στιγμή η εντατικοποίηση της εργασίας εντείνεται όλο και περισσότερο λόγο της έλλειψης μονίμου προσωπικού, οι ελαστικές σχέσεις γιγαντώνονται, ο στόλος και τα μηχανήματα στους περισσότερους δήμους εξακολουθούν να είναι απαρχαιωμένα, τα μέσα ατομικής προστασίας συνεχίζουν να δίνονται λειψά, η εκπαίδευση του προσωπικού είναι μηδαμινή έως ανύπαρκτη.
Τα εργατικά ατυχήματα δεν οφείλονται ούτε στη κακιά στιγμή, ούτε στην κακιά ώρα όπως θέλουν να τα παρουσιάσουν κυβέρνηση και πλειοψηφία των δημάρχων. Τα εργατικά ατυχήματα είναι εργοδοτικά εγκλήματα και έχουν ενόχους, τη κυβέρνηση και τη πλειοψηφία των δημάρχων που συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν την υγιεινή και ασφάλεια ως κόστος που δεν είναι διατεθειμένοι να αναλάβουν, καθώς στόχος τους είναι να εξοικονομούν πόρους για να ενισχύουν τη κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.
Φτάνει έως εδώ. Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να μείνουμε άλλο απαθείς, να περιμένουμε το πότε θα έρθει και η δική μας σειρά.
Ξέρουμε καλά ότι η επίθεση της κυβέρνησης δεν θα σταματήσει εδώ. Το επόμενο διάστημα ετοιμάζουν και νέες ανατροπές στα Βαριά και Ανθυγιεινά. Είδη από το πρώτο πόρισμά μιλάνε για 32% μείωση στις ειδικότητες που είναι ενταγμένες στα  Β.Α.Ε.
Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ πήρε τη πρωτοβουλία και διοργανώνει ημερίδα με σκοπό να ενημερωθούμε, να κουβεντιάσουμε προκειμένου να προστατέψουμε τις ζωές τις δικιές μας και των οικογενειών μας. Η παρουσία όλων μας στην ημερίδα είναι επιβεβλημένη!

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ