29 Οκτ 2018

ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΗΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ 8 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 5ΜΜ ΣΤΗ ΠΛ. ΚΛΑΘΜΩΝΟΣ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ



Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ καλεί όλους τους συναδέλφους και ειδικά αυτούς που εργάζονται με ελαστικές σχέσεις εργασίας:
Εσάς που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και οι προηγούμενες κυβερνήσεις πιστές στο κεφάλαιο, σας εκμεταλλεύονται σαν εκλογική πελατεία και σαν έρμα.
Εσάς που το σωματείο δεν σας εγγράφει σαν μέλη, υπακούοντας την ηγεσία της ΠΟΕ-ΟΤΑ που σταθερά σας θεωρεί αναλώσιμους.
Εσάς που η χρόνια επαγγελματική ομηρία δεν σας αφήνει να ονειρεύεστε, να κάνετε οικογένεια, που ζείτε με τον καθημερινό φόβο την απόλυσης.

ΣΗΚΩΣΤΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ. ΒΓΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ, ΠΑΛΕΨΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ.
ΔΙΕΚΔΙΚΕΙΣΤΕ ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.

Εσείς που βρεθήκατε μετά από χρόνια στην ανεργία λόγω του 3Κ διαγωνισμού του ΑΣΕΠ αλλά και εσάς που κριθήκατε επιτυχώντες. Οι ανάγκες ούτε κατά διάνοια δεν καλύπτονται από μερικές χιλιάδες προσλήψεις. Το ξέρετε. Το ξέρουν και οι δημότες που κάθε χρόνο λαμβάνουν χειρότερες υπηρεσίες παρά το άγριο χαράτσωμα που δέχονται μέσω των ανταποδοτικών. Μαζί απαιτούμε μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Πρόσληψη όλων των επιτυχόντων και μετατροπή των συμβάσεων των υπολοίπων σε αορίστου χρόνου. Οι συνάδελφοι το γνωρίζουν. Αν βρίσκονται στην δουλειά μέχρι και τώρα, το οφείλουν στις μεγάλες μαζικές κινητοποιήσεις. Δεν τους χαρίστηκε τίποτα.
Εσείς που εργάζεστε για πολλά χρόνια στο πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι, στα ΚΗΦΗ, στους παιδικούς σταθμούς σαν ΕΣΠΑ, μην αρκείστε στις ψευδαισθήσεις. Αρκετά ψέματα ακούσατε. Δεν έχετε να χωρίσετε τίποτα με τους άλλους εργαζόμενους. Μόνο με μαζικό συλλογικό αγώνα μπορούν οι συμβάσεις σας να μετατραπούν σε αορίστου χρόνου. Ήδη μιλούν για 500 εργαζόμενους λιγότερους και για διαγωνισμό ΑΣΕΠ στο Βοήθεια στο Σπίτι. Ως εδώ.
Εσείς που μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα στην ανεργία και κάτω από την πίεση των αναγκών, αναγκαστήκατε να δουλέψετε στα προγράμματα κοινωνικής ωφέλειας για 495 ευρώ καθαρά για τους άνω των 25 ετών και 427 ευρώ καθαρά κάτω 25 ετών. Σας καλούμε να μην ανεχθείτε αυτή την απάνθρωπη κατάσταση. Να παλέψετε για μισθούς σύμφωνα με των μονίμων, με πλήρη εργασιακά δικαιώματα. Να καταργήσουμε στην πράξη τον ξεδιάντροπο διαχωρισμό στο μεροκάματο με βάσει την ηλικία. Για ασφάλιση από την πρώτη μέρα εργασίας. Επίδομα ανεργίας για όλους.
Όλοι εσείς (Σχ. καθαρίστριες, γυμναστές, μουσικοί κ.α) που δεν ανέχεστε να αντιμετωπίζεστε σαν προσωρινοί και ανακυκλώσιμοι, που δεν ανέχεστε τις εργασιακές σχέσεις γαλέρας και ομηρίας.
Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ σας καλεί μαζί με τους συναδέλφους μόνιμους και αορίστου χρόνου, να ενώσετε τις φωνές και τις αγωνίες σας με τους χιλιάδες εργαζόμενους από όλη την Ελλάδα που ζουν τον ίδιο εφιάλτη. Η εργασιακή ανασφάλεια και η εντατικοποίηση δεν ξεχωρίζει εργασιακές σχέσεις.
Να βροντοφωνάξουμε ότι δεν ανεχόμαστε πλέον την πολιτική που συνεχίζει εντατικότερα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που τσακίζει τις ζωές μας. Η πολιτική αυτή δεν είναι Ελληνικό φαινόμενο. Είναι παγκόσμια. Αποσκοπεί στο πετσόκομμα των εργατικών δικαιωμάτων, προς όφελος του μεγάλου κεφαλαίου. Η πλειοψηφία των Δημάρχων πιστή στην αρχή αυτή, αρνείται να ζητά προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, απαξιώντας υπηρεσίες που δίνονται χάρισμα στους ιδιώτες ή εντατικοποιεί σε ακραίο βαθμό την εργασία με δεκάδες θανατηφόρα ατυχήματα.
Αυτή η «κανονικότητα»  δεν έχει ίχνος «δικαιοσύνης» για όλους εμάς και τις οικογένειες μας, αλλά και τις τοπικές κοινωνίες. Οι μισθοί πείνας και η εργασιακή ανασφάλεια για τους εργαζόμενους χωρίς συλλογικές συμβάσεις εργασίας με καθολικότητα και υποχρεωτικότητα έχει στόχο το σύνολο των εργαζομένων. Έχει στόχο την κατάργηση της μόνιμης και σταθερής δουλειάς. Όλοι μαζί, άσχετα από σχέση εργασίας, έχουμε την υποχρέωση να βρεθούμε στον δρόμο του αγώνα. Να απαιτήσουμε την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες των Δήμων. Μετατροπή όλων των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου.
Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας με τη μαζική συμμετοχή μας στην ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 14 ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 10:30 ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ.

ΒΡΟΝΤΟΦΩΝΑΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ:
ΜΟΝΙΜΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΖΗΤΑΕΙ Η ΕΡΓΑΤΙΑ

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 8 ΝΟΕΜΒΡΗ στις 5 μ.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ