1 Αυγ 2018

ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Άλλο ένα εργατικό ατύχημα προστέθηκε στην μακριά λίστα. Αυτή τη φορά εργαζόμενη στον Δήμο Δάφνης – Υμηττού, έσπασε το πόδι της (κάταγμα περόνης). Το ατύχημα αυτό θα είχε αποφευχθεί αν φορούσε τα κατάλληλα παπούτσια και αν είχε τα κατάλληλα μέσα προστασίας.
Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ εκφράζει τα περαστικά στη συνάδελφο. Για ακόμα μια φορά βρισκόμαστε στο ίδιο έργο θεατές. Κυβέρνηση και Διοικήσεις των Δήμων έχουν την κύρια ευθύνη για τα εργατικά ατυχήματα αφού συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν την υγιεινή και την ασφάλεια των εργατών σαν «κόστος». Στα δεκάδες εργατικά ατυχήματα που έχουν συμβεί από την αρχή του έτους, αιτία δεν είναι ούτε η κακία ώρα, ούτε το κακό ριζικό. 
Ø Αιτία είναι η έλλειψη προσωπικού με αποτέλεσμα την εντατικοποίηση της εργασίας, οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, η έλλειψη εκπαίδευσης, τα κακοσυντηρημένα μηχανήματα, τα λειψά έως ανύπαρκτα μέσα προστασίας, η εγκληματική αδιαφορία των υπεύθυνων.
Ø Είναι η διαχρονική πολιτική της πλειοψηφίας των Δήμαρχων και της κυβέρνησης , που δεν διστάζουν να παίξουν με τις ζωές των εργαζομένων προκειμένου να προστατέψουν τη κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.   
Ø Αιτία είναι έλλειψη Γιατρών Εργασίας και Τεχνικών Ασφαλείας.
Ø Αιτία όμως είναι και η σιωπή που εκλαμβάνεται και σαν αποδοχή. Αιτία είναι και ο φόβος και η υποχώρηση μπροστά σε πιέσεις.
Συνάδελφοι, δεν μπορούμε να περιμένουμε ποιος θα έχει σειρά αύριο. Δεν μπορούμε να πηγαίνουμε στη δουλειά και να μην ξέρουμε αν θα γυρίσουμε το μεσημέρι στο σπίτι μας. Καλούμε όλους τους συναδέλφους να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, οργανωμένα, πειθαρχημένα, μέσα από το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ και να απαιτήσουν τώρα σε κάθε δήμο να συγκροτηθούν Επιτροπές Υγιεινής και Ασφάλειας, απαιτούμε Μέσα Ατομικής Προστασίας, δεν βγαίνουμε για δουλειά αν δεν μας έχουν χορηγηθεί.      

Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ για ακόμα μια φορά εκφράζει τα περαστικά στη συνάδελφο.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ