8 Μαΐ 2018

OΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11/5 ΣΤΙΣ 12:30 ΣΤΟ ΥΠ. ΕΣΩΤΕΡΙΚΏΝ - ΠΛ. ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφε συμβασιούχε. Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ, σε καλεί να πάρεις μέρος ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ από τις 12:00 μέχρι το τέλος ωραρίου αλλά και να συμμετέχεις στη συγκέντρωση  στις 12:30 στο Υπ. Εσωτερικών - Πλατεία Κλαθμώνος. Η κοροϊδία της κυβέρνησης δεν περνάει. Τώρα να πάρει την πολιτική απόφαση και να προχωρήσει στη Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
Η κυβέρνηση κατ’ επιταγή του μεγάλου κεφαλαίου και των αφεντικών της, προχώρησε στις χιλιάδες απολύσεις ενώ οι προσλήψεις που έγιναν ούτε για μπάλωμα των πραγματικών αναγκών των Δήμων δεν φτάνουν.  Είναι πλέον ξεκάθαρο ακόμα και στον πιο κακόπιστο ότι οι απολύσεις των συμβασιούχων δεν έγιναν από αίσθημα δικαίου της δήθεν αριστερής κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Την ώρα που χιλιάδες οικογένειες τσακίζονται από την φοροαφαίμαξη, την ανεργία, την ένδεια, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ απέλυσε χιλιάδες εργαζόμενους, βυθίζοντας τους στον καιάδα της ανεργίας, ενώ ετοιμάζεται να τσακίσει και το επίδομα των βαρέων και ανθυγιεινών.  Από την άλλη στις ήδη υποστελεχωμένες υπηρεσίες καθαριότητας, οι ελάχιστες προσλήψεις που έγιναν και οι διαρκώς εντεινόμενες ανάγκες του πολίτη, έχουν εκτοξεύσει την εντατικοποίηση, με αποτέλεσμα δεκάδες εργατικά ατυχήματα, με θλιβερή κορωνίδα τον θάνατο δύο συναδέλφων στην Τήνο.
Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΙΚΗΣ από την αρχή στάθηκε στο πλάι των συναδέλφων, ανέδειξε στην σωστή βάση όλο το πλαίσιο πάλης και αιτημάτων. Συνεχίζουμε όπως έχουμε υποσχεθεί μέχρι και την τελική δικαίωση. Καλούμε όλα τα σωματεία του κλάδου να οργανώσουν τον αγώνα και μέσα από μαζικές διαδικασίες να ενημερώσουν τους συναδέλφους.
Απαιτούμαι :
ü Μετατροπή των όλων των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου χωρίς όρους και προϋποθέσεις
ü Καμία απόλυση συμβασιούχου
ü Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες των Δήμων
ü Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους

Στον πόλεμο τους απαντάμε με το δικό μας πόλεμο.


Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ