18 Φεβ 2018

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 21 ΤΟΥ ΦΛΕΒΑΡΗ ΣΤΙΣ 18:30 ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΣΤΙΣ 18:00 ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΝΙΓΓΟΣ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ καλεί όλους τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος μαζικά στο συλλαλητήριο που διοργανώνει το ΠΑΜΕ ενάντια στους πλειστηριασμούς. Μετά τις υποσχέσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για την «δίκαιη ανάπτυξη» έρχονται οι κατασχέσεις! Με το πολυνομοσχέδιο, που ψήφισε η κυβέρνηση, γενικεύονται και θωρακίζονται οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί. Εκβιάζουν ότι θα βγάλουν τις οικογένειές μας στο δρόμο ακόμα και για χρέη 500€ προς το δημόσιο!!! Ήδη οι κατασχέσεις λογαριασμών έχουν φθάσει το 1 εκατομμύριο και διογκώνονται. 130.000 σπίτια έχουν συμφωνήσει να βγάλουν στο σφυρί μέχρι το 2021!!!
Αυτή είναι η «δίκαιη ανάπτυξη» και η «έξοδος από τα μνημόνια» για εμάς και τις οικογένειές μας!
Αυτά έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση με την ΕΕ και το ΔΝΤ για να περάσει την 3η αξιολόγηση και να πάρει τα συγχαρητήρια των «θεσμών» και των μεγάλων επιχειρηματιών. Η «δίκαιη ανάπτυξη» είναι στρωμένη με κατασχέσεις, πλειστηριασμούς, νέα αντιλαϊκά μέτρα για τους πολλούς, για να θωρακιστεί η κερδοφορία των λίγων. Κεφάλαιο, κυβέρνηση, ΕΕ και ΔΝΤ κλιμακώνουν τις απειλές στα υπερχρεωμένα λαϊκά νοικοκυριά για κατασχέσεις και πλειστηριασμούς κατοικιών, με στόχο να μειωθεί η έκθεση των τραπεζών στα «κόκκινα» δάνεια, ώστε να στηρίξουν αποτελεσματικά το στόχο της καπιταλιστικής ανάκαμψης.
Είναι αδίστακτοι!
Γι’ αυτό προχώρησε εκ των προτέρων στην ποινικοποίηση των κινητοποιήσεων για τους πλειστηριασμούς, θέσπισε τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς για να κάνει ήσυχη την βρωμοδουλειά της!
Γι’ αυτό η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ρίχνει στάχτη στα μάτια με παχιά λόγια και επιδόματα πτωχοκομείου για την ακραία φτώχεια.
Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας!
Πάρε σήμερα στα χέρια σου την υπεράσπιση κάθε εργάτη  που θα βρεθεί στην μέγγενη των πλειστηριασμών και των κατασχέσεων. Αύριο μπορεί να είναι ο καθένας από μας σε αυτή τη θέση. Δυναμώνοντας τους αγώνες μας και την αλληλεγγύη μπορούμε να τα καταφέρουμε.
Μαζί με τους εργαζομένους και τα άλλα λαϊκά στρώματα που έχουμε τον ίδιο αντίπαλο, έχουμε κοινά συμφέροντα, μπορούμε να πολλαπλασιάσουμε τη δυναμική των αγώνων μας.
Καλούμε τα σωματεία των δήμων να πάρουν τη κατάσταση στα χέρια τους να δημιουργήσουν επιτροπές, να καταγράψουν συναδέλφους που αντιμετωπίζουν προβλήματα πλειστηριασμών. Οργανωμένα και συλλογικά δεν θα αφήσουμε κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη.
ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
  • Εδώ και τώρα προστασία της λαϊκής κατοικίας με νόμο.
  • Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη.
  • Καμιά κατάσχεση λαϊκής κατοικίας για χρέη προς το δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία.
  • Να σταματήσουν τώρα οι κατασχέσεις μισθών και συντάξεων από τραπεζικούς λογαριασμούς.
  • Πάγωμα χρεών για ανέργους και διαγραφή ανατοκισμών δανείων.
  • Διαγραφή δανείων σε ανέργους και εργαζόμενους που έχουν υποστεί μειώσεις στους μισθούς.
  • Όχι στη φοροληστεία. Αφορολόγητο όριο στα 20.000 ευρώ, προσαυξημένο 5000 ευρώ για κάθε παιδί.
  • Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των χαρατσιών».Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ