11 Ιαν 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΏΝ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ σήμερα Πέμπτη 11-1-2017 πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στο πολυνομοσχέδιο φωτιά που κατάθεσε η κυβέρνηση κατ’εντολή των αφεντικών της ευρωπαϊκή ένωση και μεγάλο κεφάλαιο. Στη συνάντηση που είχαμε με τον Υπουργό απαιτήσαμε να πάρει πίσω η κυβέρνηση ολόκληρο το πολυνομοσχέδιο που αφορά το δικαίωμα στην απεργία, τους πλειστηριασμούς κ.λ.π. αλλά και πιο ειδικά να πάρει πίσω τα άρθρα που αφορούν το κομμάτι το υπουργείο του  και πιο συγκεκριμένα αναφερθήκαμε στην ουσιαστική κατάργηση των ΒΑΕ αλλά και στο ζήτημα των συμβασιούχων κ.λ.π..
Από τη μεριά του ο υπουργός υπεραμύνθηκε του πολυνομοσχεδίου υποστηρίζοντας ότι κινείτε στη σωστή κατεύθυνση. Όσο αφορά τα ΒΑΕ αυτό που μας είπε είναι ότι θα συσταθεί μια επιτροπή η οποία θα επανεξετάσει όλες τις ειδικότητες από μηδενική βάση ( φέξε μου και γλίστρησα). Του αποδείξαμε ότι αυτό που λέει ουσιαστικά σημαίνει κατάργηση των ΒΑΕ αφού και με βάση προηγούμενο νόμο εξακολουθεί να ισχύει η διάταξη περί εναρμόνισης με την ευρωπαϊκή ένωση (που δεν υπάρχουν ΒΑΕ). Ενώ όσο αφορά τους συμβασιούχους επανέλαβε τα ίδια με τις προηγούμενες φορές. Υποστήριξε ότι δεν μπορεί να προχωρήσει σε μονιμοποιήσεις διότι τον δεσμεύει το σύνταγμα (γιατί άραγε). Στην ερώτηση μας και γιατί το ξαναγράφετε, απάντηση δεν πήραμε.
Συνάδελφοι η κυβέρνηση κοροϊδεύει. Μοναδικός σκοπός και αυτού του πολυνομοσχεδίου είναι ένας το πώς θα υπηρετηθεί όσο περισσότερο γίνεται η κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.  Η καλύτερη απάντηση που θα πρέπει να δώσουμε στη κυβέρνηση είναι η μαζική συμμετοχή μας στην αυριανή απεργία, να βουλιάξουμε την Ομόνοια, να νεκρώσουν όλοι οι χώροι δουλειάς, να κλείσουν όλα τα αμαξοστάσια και τα δημαρχεία.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους, τα σωματεία των δήμων να πάρουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την επιτυχία και της απεργίας αλλά και της απεργιακής συγκέντρωσης.
Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ με βάση το καταστατικό του καλύπτει όλους τους εργαζόμενους ανεξαρτήτως αν είναι μέλη ή δεν είναι να πάρουν μέρος στην απεργία.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 12 ΤΟΥ ΓΕΝΑΡΗ ΣΤΙΣ 12:00 ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ.
ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ 11:30 ΣΤΗΝ ΠΛ. ΚΑΝΙΓΓΟΣ.
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ