22 Μαρ 2017

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Συναδέλφισσα, συνάδελφε των παιδικών σταθμών με οποιαδήποτε σχέση. Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ σε καλεί σε σύσκεψη τη ΤΕΤΑΡΤΗ 29 ΜΑΡΤΗ ΣΤΙΣ 18:00 ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ (ΧΡΥΣΑΦΗ 10 ΣΤΗΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ πλησίον του Σταθμού του Μετρό)  για να κουβεντιάσουμε, να σχεδιάσουμε τον αγώνα μας ενάντια στη κυβερνητική πολιτική και της πλειοψηφίας των δημοτικών αρχών διεκδικώντας σύγχρονους, δωρεάν, ασφαλείς παιδικούς σταθμούς για όλα τα παιδιά.
Η επίθεση που δεχόμαστε όπως και όλοι οι εργαζόμενοι  είναι άνευ προηγουμένου ιδιαίτερα στους παιδικούς σταθμούς η κατάσταση κάθε χρόνο επιδεινώνεται όλο και περισσότερο. Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής είναι να επηρεάζεται το έργο μας με άμεσο αντίχτυπο στο ψυχισμό των παιδιών μας. Την ίδια στιγμή η εντατικοποίηση οξύνεται ακόμα περισσότερο λόγω της έλλειψης προσωπικού αλλά και από την αλλαγή του τρόπου χρηματοδότησης των παιδικών σταθμών. Ταυτόχρονα τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας σε ένα μεγάλο βαθμό των παιδικών σταθμών είναι ανύπαρκτα με αποτέλεσμα να κινδυνεύει και η υγεία των παιδιών αλλά και των εργαζομένων. Ενώ σε πολλούς δήμους τα υλικά είναι ανύπαρκτα με αποτέλεσμα να ζητείτε από τους γονείς να καλύψουν και τα συγκεκριμένα έξοδα επιβαρύνοντας ακόμα περισσότερο τα οικονομικά των γονιών.   
Μπροστά σε αυτή τη κατάντια κανένας δεν μπορεί να μένει απαθής. Το θέμα των παιδικών σταθμών μας αφορά όλους. Δεν μπορεί κανένας να παίζει με τη διαπαιδαγώγηση των παιδιών της λαϊκής οικογένειας στα πρώτα τους βήματα.   




Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ