6 Δεκ 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΒΑΕ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ σήμερα Τρίτη 6 του Δεκέμβρη πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εργασίας και συγκεκριμένα με τον Υφυπουργό Εργασίας  Πετρόπουλο. Σκοπός της παράστασης διαμαρτυρίας ήταν  το επίμαχο άρθρο 18 του νόμου 4354/2015που αφορά τη κατάργηση των Βαρέων και Ανθυγιεινών.
Κατά τη συνάντηση μας απαιτήσαμε ξεκάθαρη απάντηση το τι σημαίνει για τους εργαζόμενους του κλάδου αλλά και συνολικά για όλους τους εργαζόμενους η εναρμόνιση με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία από την 1-1-2018. Του επισημάναμε ότι μετά από έρευνα που κάναμε γνωρίζουμε ότι Βαρέα και Ανθυγιεινά στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν υπάρχουν. Επίσης του θέσαμε το θέμα ένταξης και άλλων ειδικοτήτων στα ΒΑΕ.
Στην ερώτηση μας ο Υφυπουργός ουσιαστικά δεν μας απάντησε τίποτα. Σε ότι αφορά το σχετικό επίδομα μας παρέπεμψε σε άλλα υπουργεία λέγοντας ότι δεν είναι αρμοδιότητα του, ενώ όσο αφορά την ένταξη άλλων ειδικοτήτων η απάντηση του ήταν αρνητική.
Στην ανταπάντηση μας του δηλώσαμε ότι η σημερινή συγκυβέρνηση ακολουθεί επάξια το έργο των προηγούμενων κυβερνήσεων. Υλοποιεί τη βρώμικη δουλειά, αυτή που οι προηγούμενες είτε δεν πρόλαβαν , είτε δεν τόλμησαν να τελειώσουν.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους να βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα. Να ορθώσουμε το ανάστημα μας, να δώσουμε δυναμική απάντηση στις νέες αντεργατικές μεθοδεύσεις που ετοιμάζει να μας φέρει, υλοποιώντας τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Να πάρουν μέρος μαζικά και στην απεργία  στις 8 του Δεκέμβρη αλλά και στην απεργιακή συγκέντρωση στην Ομόνοια στις 10:30. Προσυγκέντρωση του Συνδικάτου στις 09:30 στην πλατεία Κάνιγγος.



Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ