4 Σεπ 2016

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 7 Μ.Μ. ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΣΤΙΣ 6.30 Μ.Μ. ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΝΙΓΓΟΣ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Κανένας συμβιβασμός με τη μίζερη ζωή – Οργάνωση Αγώνας για την Ανατροπή!

Το νέο μοντέλο, της δήθεν δίκαιης ανάπτυξης που με θρασύτητα αναφέρει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, με τη στήριξη του ΣΕΒ, των εφοπλιστών και των υπόλοιπων μεγαλοκαρχαριών, δεν είναι για εμάς. Η ανάπτυξη τους πατάει πάνω στα συντρίμμια των εργατικών – λαϊκών δικαιωμάτων.
Το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Μοντέλο που επικαλείται ξανά και ξανά η κυβέρνηση έχει επιβάλει στους εργαζόμενους κάθε χώρας, εργασιακές συνθήκες ζούγκλας, με μισθούς πείνας, χωρίς δικαιώματα. Στο κλάδο μας το 2018 θα οδηγήσει στη κατάργηση των Βαρέων και Ανθυγιεινών. Ήδη έχει οδηγήσει σε διεύρυνση της ελαστικής εργασίας στους ΟΤΑ, ενώ υποδεχόμαστε χιλιάδες συνάδελφους με προγράμματα φτώχιας, μισθούς πείνας των 425 και 490 ευρώ και συνθήκες γαλέρας.
Με τα νομοσχέδια για τους ΟΤΑ για κινητικότητα και αξιολόγηση προετοιμάζεται το έδαφος για την περαιτέρω υποβάθμιση των δημοτικών υπηρεσιών και την ιδιωτικοποίηση τους, που θα οδηγήσει σε απολύσεις. Παράλληλα με τις νέες κρίσεις καλλιεργείται ο κανιβαλισμός και η εντατικοποίηση της εργασίας.  
Η συνεχής καταιγίδα των μέτρων σφαγιάζει δικαιώματα, επιδεινώνει τη ζωή μας! Ήδη η τσέπη μας αδειάζει από τη φοροληστεία (αύξηση αφορολόγητου και μείωση μισθών μέσα στο καλοκαίρι, ΕΝΦΥΑ, αύξηση ΦΠΑ) και βρίσκεται σε εξέλιξη μπαράζ κατασχέσεων και απειλών στο λαό για τα ληξιπρόθεσμα χρέη, αξιοποιώντας παλιούς και νέους εισπρακτικούς μηχανισμούς. Η εφαρμογή του νόμου λαιμητόμου για τα ασφαλιστικά και τα νέα όρια ηλικίας, η καταιγίδα περικοπών στην υγεία, μας στερεί το δικαίωμα στην αξιοπρεπή ζωή μετά την εργασία.
Σχεδιάζουν να ψηφίσουν άμεσα νέα μέτρα για τα εργασιακά, τις απολύσεις, το δικαίωμα στην απεργία, νέα φορολογικά μέτρα που στριμώχνουν στον τοίχο την εργατική-λαϊκή οικογένεια.
Να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στην απεργία! Έχουν στο στόχαστρο το χτύπημα των συνδικαλιστικών ελευθεριών, το δικαίωμα στην απεργία! Μαζί με τα νέα βάρβαρα μέτρα επιδιώκουν να θάψουν το δικαίωμα υπεράσπισης των δικαιωμάτων μας με αγώνες, με κινητοποιήσεις, με αντίσταση.
Να βάλουμε τέρμα στην ανοχή, στην κοροϊδία, να μην περιμένουμε σωτήρες και τη δήθεν καλή διάθεση των επιχειρηματιών! Παλιά και νέα επιχειρηματικά τζάκια που σκοτώνονται μεταξύ τους σε ένα σημείο συμφωνούν: Να συνθλίψουν τους μισθούς και τα δικαιώματά μας για να ανακάμψει η κερδοφορία τους!   
Να μην εγκαταλείψουμε τα δικαιώματά μας. Να μην παραιτηθούμε από το δικαίωμα στην αξιοπρεπή ζωή, στη μόνιμη και σταθερή εργασία, στην ασφάλιση.
Να δυναμώσουμε την πάλη μας για αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, κοινωνικές παροχές, για την κάλυψη των απωλειών μας, όλα όσα μας έκλεψαν, μας αφαίρεσαν, όλα όσα είναι δικαίωμά μας με βάση τον πλούτο που παράγουμε και τις σύγχρονες ανάγκες μας! Εδώ και τώρα να γίνει καθολικό αίτημα των εργαζόμενων η υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με πλήρη αναπλήρωση των απωλειών μας την περίοδο της καπιταλιστικής κρίσης και Κλαδικών Συμβάσεων με καθολική ισχύ και υποχρεωτικότητα. Τα μέσα προστασίας, τα ωράρια εργασίας, οι άδειες, τα επιδόματα εργασίας εξαρτώνται από αυτή και στο κλάδο μας!
Πίστεψε στη δύναμή σου, φέρε τα πάνω-κάτω! Οι εργαζόμενοι μπορούν και πρέπει να σηκώσουν ψηλά τη σημαία του αγώνα για τα δικά τους συμφέροντα. Να υπερασπιστούμε το σήμερα και το αύριο της ζωής μας, για να χτίσουμε τη δική μας συμμαχία που θα φέρει νικηφόρα αποτελέσματα για τη ζωή και τα συμφέροντά μας. Οι φετινοί αγώνες ενίσχυσαν τα βήματα ενότητας και συμμαχίας των εργαζόμενων με τους ελευθεροεπαγγελματίες, τους αγρότες, τη νεολαία, τις γυναίκες. Με τις μεγάλες απεργίες, τα συλλαλητήρια, τα μπλόκα των αγροτών, το εργατικό-λαϊκό κίνημα έδειξε ότι είναι όρθιο, ζωντανό, μαχητικό, παρά τις δυσκολίες και τα εμπόδια από τους ανθρώπους της εργοδοσίας, της κυβέρνησης και όσων υπερασπίζονται το σύστημα της εκμετάλλευσης. Αυτό το κίνημα μπορεί να ανασυνταχθεί, να γίνει πιο μαχητικό και ρωμαλέο, αμφισβητώντας την κυριαρχία των εκμεταλλευτών, των επιχειρηματικών ομίλων.
Να αλλάξουμε τους αρνητικούς συσχετισμούς στο συνδικαλιστικό κίνημα! Ακόμα και τώρα που οι ΟΤΑ κατακλύζονται από εργαζόμενους με ελαστικές μορφές εργασίας, αυτοί τους πετάνε έξω από τα σωματεία και την ομοσπονδία παίρνοντας στη πράξη το μέρος της κυβέρνησης και της εργοδοσίας, διασπώντας τον αγώνα των εργαζομένων. Η αξιολόγηση που φέρνει η κυβέρνηση βασίζεται στις δικές τους προτάσεις. Η στρατηγική του εργοδοτικού-κυβερνητικού συνδικαλισμού είναι γραμμή ήττας, ενσωμάτωσης, υποταγής!
Η λύση και η δύναμη βρίσκεται στον οργανωμένο ταξικό αγώνα, στη συμμαχία, στην πάλη για την υπεράσπιση του δίκιου μας, για την αναπλήρωση των απωλειών, για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής. Η πραγματική ελπίδα βρίσκεται στη σύγκρουση με όσους μας στερούν το δικαίωμα στην αξιοπρεπή ζωή, μας θέλουν στην ανέχεια, στη ζωή με ψίχουλα, στη σύγχρονη σκλαβιά! 

ΌΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 7 Μ.Μ. ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΣΤΙΣ 6.30 Μ.Μ. ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΝΙΓΓΟΣ.


                                         Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ