4 Μαρ 2016

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 7-3-2016 ΑΠΟ ΤΙΣ 11:00 ΤΟ ΠΡΩΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΩΡΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΣΥΓΚΡΝΤΡΩΣΗ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΣΤΙΣ 11:30. ΤΗ ΤΡΙΤΗ 8 ΤΟΥ ΜΑΡΤΗ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΜΕΡΟΣ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ 18:30 ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ. ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΣΤΙΣ 18:00 ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ.



    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Κάθε μέρα και με κάθε μέσο συνεχίζομε και κλιμακώνουμε τη δράση μας για την 48ωρη Γενική Απεργία. Η συγκυβέρνηση ετοιμάζεται να φέρει το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο στη Βουλή. Πρέπει να ανέβουν οι αγωνιστικές διαθέσεις και το απεργιακό κλίμα, η οργάνωση και ο βαθμός ετοιμότητας της εργατικής τάξης μπροστά στην επίθεση που εξαπολύει η κυβέρνηση, να δυναμώσει η συμπόρευση των εργαζομένων με τα άλλα λαϊκά στρώματα.
Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας, είμαστε σε αγωνιστική επαγρύπνηση, να απαντήσουμε με 48ωρη απεργία αν τολμήσει η συγκυβέρνηση να φέρει στη βουλή το αντισφαλιστικό έκτρωμα. Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο έρχεται να συμπαρασύρει και άλλα εργασιακά δικαιώματα που με αγώνα κατακτήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια. Δεν πρέπει να πάει ώρα χαμένη να μην τους αφήσουμε να πάρουν ανάσα. Η ανάσα της κυβέρνησης της Ε.Ε. και της αστικής τάξης είναι η ασφυξία η δικιά μας, δεν έχουμε περιθώριο να τους αφήσουμε ήσυχους πρέπει να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας να μην τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί.
Ειδικότερα στο κλάδο η επίθεση είναι σφοδρή. Η συγκυβέρνηση μέσα από το νέο μισθολόγιο προχωρά στη περικοπή του επιδόματος για τα ΒΑΕ. Ετοιμάζουν μισθολογική καθίζηση για τους ΔΕ εργαζόμενους που έχουν προσληφθεί ή μεταταχθεί από ΥΕ με το τυπικό προσόν την εμπειρία. Ενώ για την επιστροφή της υπερβάλλουσας μείωσης που κρατήθηκαν από τους σχολικούς φύλακες και δημοτικούς αστυνομικούς δεν λένε κουβέντα.
Για όλα αυτά θα πρέπει να απαντήσουμε και μάλιστα δυναμικά. Να μην τους αφήσουμε να υλοποιήσουν το στόχος τους που δεν είναι άλλος από τη παρά πέρα μείωση του λεγόμενου μισθολογικού κόστους προκειμένου να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις των δανειστών αλλά και τη κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.
Τη Τρίτη 8 του Μάρτη τιμάμε την ηρωική θυσία των γυναικών που πάλευαν για να έχουν ίσα δικαιώματα ανθρώπινες συνθήκες εργασίας για να έχουν ίσα δικαιώματα και  μεροκάματα με τους άνδρες. Τιμάμε τις συναδέλφοισσες που δίνουν καθημερινό αγώνα επιβίωσης κόντρα στο σημερινό σάπιο καπιταλιστικό σύστημα που για το μόνο που ενδιαφέρεται είναι το πώς θα ξεζουμίσει δικαιώματα και κατακτήσεις των εργαζομένων όπως η κοινωνική ασφάλιση προκειμένου να εξυπηρετήσει τη κερδοφορία του κεφαλαίου.
Απαιτούμε να μην ψηφιστεί ο νόμος λαιμητόμος της Κοινωνικής Ασφάλισης.
Ταυτόχρονα διαδηλώνουμε. Κανένας δεν μπορεί να μείνει απαθής στο νέο μακελειό. Σήμερα απαιτείται οργάνωση του αγώνα απέναντι στους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς Ευρωπαϊκή Ένωση και ΝΑΤΟ που χρησιμοποιούν το προσφυγικό προκειμένου να ικανοποιήσουν τα συμφέροντα τους που δεν είναι διαφορετικά από αυτά του Μεγάλου Κεφαλαίου.
Και η σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ έχει τεράστιες ευθύνες για τη σημερινή κατάσταση. Συνεχίζει το «έργο» των προηγούμενων κυβερνήσεων συμμετείχαν και συμμετέχουν σε όλους τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Συμφώνησε και ψήφισε όλες συμφωνίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να πάρουν θέση. Τα σωματεία να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους απέναντι στους πρόσφυγες, να τσακίσουν τους πυρήνες αλλά και όλους αυτούς που προωθούν τον ρατσισμό και την ξενοφοβία.
Απαιτούμε να σταματήσει ο εγκλωβισμός των προσφύγων, μεταναστών. Να εξασφαλιστεί η ασφαλής και απευθείας μεταφορά των προσφύγων από τις χώρες πρώτης υποδοχής (Τουρκία, Ιορδανία, Λίβανος) και από την Ελλάδα στις χώρες τελικού προορισμού τους. Να σταματήσει η δολοφονία χιλιάδων προσφύγων στο Αιγαίο που γίνεται με τις πλάτες της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Να φύγει τώρα το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο, η Frontex και οι άλλοι μηχανισμοί της ΕΕ από τη φύλαξη των συνόρων. Απαιτούμε την απεμπλοκή της χώρας μας από τους νατοϊκούς σχεδιασμούς και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στην περιοχή. Να κλείσει η βάση του πολέμου στη Σούδα. Να δημιουργηθούν ανθρώπινοι και αξιοπρεπείς ανοιχτοί και δημόσιοι προσωρινοί χώροι υποδοχής και φιλοξενίας μεταναστών - προσφύγων, που να λειτουργούν με ευθύνη του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής.
Συνεχίζουμε, δυναμώνουμε και κλιμακώνουμε τους αγώνες. Η διαδήλωση στις 8 του Μάρτη να είναι ένας σταθμός για την προετοιμασία της μεγάλης κινητοποίησης με την 48ωρη απεργία για την αποτροπή του νέου εγκλήματος σε βάρος των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 7-3-2016 ΑΠΟ ΤΙΑ 11:00 ΤΟ ΠΡΩΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΩΡΑΔΡΙΟΥ ΚΑΙ  ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΣΥΓΚΡΝΤΡΩΣΗ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΣΤΙΣ 11:30.
ΤΗ ΤΡΙΤΗ 8 ΤΟΥ ΜΑΡΤΗ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΜΕΡΟΣ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ 18:30 ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ. ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΣΤΙΣ 18:00 ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ.


Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ