13 Αυγ 2015

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ-ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ-ΜΑΝΔΡΑΣ ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΣΤΑ 5ΜΗΝΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής και το Σωματείο Ελευσίνας Ασπροπύργου Μάνδρας πραγματοποίησαν συγκέντρωση των συναδέλφων εργαζομένων στα 5μηνα του Δήμου Ασπροπύργου. Στόχος η ενημέρωση των συναδέλφων για τα δικαιώματα τους καθώς και τα ζητήματα υγιεινής και ασφάλειας στην εργασία. Στην συζήτηση τονίστηκε η ανάγκη της κοινής δράσης όλων των εργαζομένων ανεξάρτητα από σχέση εργασίας με στόχο τη διεκδίκηση όλων αυτών που μας ανήκουν και δικαιούμαστε σαν εργαζόμενοι καθώς και στο δικαίωμα στην μόνιμη και σταθερή εργασία.

Μετά από την συζήτηση αντιπροσωπεία του Συνδικάτου του Σωματείου καθώς και επιτροπή που εξέλεξαν οι ίδιοι οι συνάδελφοι στα 5μηνα πραγματοποίησαν συνάντηση με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο καθαριότητας του Δήμου Ασπροπύργου απαιτώντας:

Τον άμεσο εμβολιασμό όλων των εργαζομένων που απασχολούνται στην καθαριότητα και σε εξωτερικές εργασίες.
Την παροχή των μέσων ατομικής προστασίας και του γάλατος.
Την καταβολή του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας (150).

Ο Αντιδήμαρχος δεσμεύτηκε για την άμεση παροχή των ΜΑΠ και του εμβολιασμού, το γάλα ήδη χορηγείται ενώ για το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας είπε ότι θα δοθεί μόνο αν έρθει εγκύκλιος από το αρμόδιο Υπουργείο.

Αποδεικνύεται για ακόμα μια φορά ότι οι Διοικήσεις των Δήμων είναι απέναντι από την οργάνωση των εργαζομένων. Τους ενοχλεί η κοινή δράση του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ και Σωματείων. Δεν θέλουν εργαζόμενους ενημερωμένους για τα δικαιώματα τους και με αγωνιστική διάθεση.

Εμείς ωστόσο θα συνεχίσουμε, όσο και αν ενοχλεί τη πλειοψηφία των δημάρχων, όσα εμπόδια και αν επιχειρήσουν να βάλουν.  Θα συνεχίσουμε να χτίζουμε σε κάθε Δήμο ενιαίο μέτωπο αγώνα όλων των εργαζομένων ανεξάρτητα από σχέση εργασίας  δημιουργώντας επιτροπές εργαζομένων στα 5μηνα πλάι στα Σωματεία και στο ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ των ΟΤΑ.



H Διοίκηση του Συνδικάτου