14 Ιουλ 2015

ΒΡΟΝΤΟΦΩΝΑΖΟΥΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ, ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ!

Όλοι στην απεργία την Τετάρτη 15 Ιούλη, συγκέντρωση 10:30 στην Ομόνοια. 
Όλοι στο Συλλαλητήριο Τετάρτη 15 Ιούλη, 19:30 στην Ομόνοια. 
Προσυγκέντρωση του Συνδικάτου στις 19:00 στη Πλ. Καραϊσκάκη

Βροντοφωνάζουμε ενάντια στη νέα συμφωνία, στο μνημόνιο! Όλοι στον αγώνα για την ανατροπή!
Συνάδελφοι
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, συμφώνησε με ΕΕ, ΔΝΤ, ΕΚΤ στο 3ο κατά σειρά μνημόνιο που περιλαμβάνει νέα, αφόρητα μέτρα συνεχίζοντας την αδιάκοπη επίθεση των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ απέναντι στα εργατικά-λαϊκά δικαιώματα.
Μειώνει για μία ακόμα φορά μισθούς και συντάξεις, αυξάνει δραματικά την άμεση και έμμεση φορολογία των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων, μας κλέβει το εισόδημά μας για να ξεπληρώσει τα χρέη των αφεντικών της, το διεθνές χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο, τους διεθνείς τοκογλύφους, ιδιωτικοποιεί λιμάνια, αεροδρόμια ενέργεια, γίνεται βαποράκι των σαρωτικών αναδιαρθρώσεων από τις οποίες εξαρτάται το κεφάλαιο για να αυξήσει την κερδοφορία του. Απαγορεύει τη συνδικαλιστική δράση στους δημοσίους υπαλλήλους.

Λέει ψέματα η κυβέρνηση πως με το νέο μνημόνιο θα πληρώσουν οι έχοντες και η ολιγαρχία, ότι τα μέτρα θα βασίζονται στην «κοινωνική δικαιοσύνη». Στόχος είναι το ξεζούμισμα του λαού, το παραπέρα πετσόκομμα των μισθών και των συντάξεων, η παραπέρα εκμετάλλευση των εργαζόμενων.

ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ
·              Το νέο και τα παλιά μνημόνια και τους εφαρμοστικούς νόμους
·              Τους νέους και παλιούς αντιασφαλιστικούς νόμους
·              Το συνεχόμενο χτύπημα στο λαϊκό εισόδημα, στους μισθούς, τις συντάξεις
·              Τους νέους φόρους και τα νέα χαράτσια
Οι ζωές μας δεν αντέχουν άλλα μέτρα. Οι ανάγκες μας δεν μπορούν να συρρικνωθούν για να σωθούν τα μονοπώλια, τα κέρδη τους, το βάρβαρο σύστημά τους!   Εδώ και τώρα κόντρα στην τρομοκρατία και τους εκβιασμούς
Λέμε ΟΧΙ στο νέο βάρβαρο μνημόνιο, όπως λέμε ΟΧΙ και σε όλα τα προηγούμενα. Είναι ένα ΟΧΙ που δεν μπορεί να βαφτίσει κανένας όπως τον συμφέρει. Είναι ΟΧΙ αντίστασης, διεκδίκησης που φτάνει μέχρι το τέλος. Μέχρι εκεί που πρέπει να πάμε τον αγώνα μας, στον τελικό του σκοπό, στην κατάργηση της εκμετάλλευσης.
ΝΑ ΒΡΩΝΤΟΦΩΝΑΞΟΥΜΕ, ΑΡΚΕΤΑ ΜΑΤΩΣΑΜΕ, ΑΡΚΕΤΑ ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ!!

Να το πάρουν χαμπάρι συγκυβέρνηση και αφεντικά! Δεν έχουμε πει τη τελευταία μας λέξη! Τούτος ο λαός έχει τεράστια δύναμη! Να συντρίψει όσους επιβουλεύονται το δίκιο του! Να γκρεμίσουμε μνημόνια και αφεντικά! Να τσακίσουμε τους εκμεταλλευτές!

Απαιτούμε εδώ και τώρα κατάργηση όλων των μνημονίων και όλων των εφαρμοστικών νόμων! Απαιτούμε αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις! Κάλυψη των απωλειών μας! Ικανοποίηση των αναγκών μας.

Σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ προσφέρει την καλύτερη υπηρεσία στο καπιταλιστικό σύστημα που ματώνει το λαό. Επιχειρεί να ανακόψει κάθε είδους ριζοσπαστισμό, ώστε να μην τολμήσει ο λαός να διανοηθεί, ούτε σήμερα ούτε αύριο, ότι μπορεί να έχει μέλλον έξω από τα σημερινά τείχη της βαρβαρότητας. Επιχειρεί να νομιμοποιήσει στη συνείδηση του κόσμου όλα τα μνημονιακά μέτρα που υπαγόρευσε η Ευρωπαϊκή Ένωση και το κεφάλαιο ως αναγκαιότητα.

Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ καλεί όλους τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στην απεργία ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΙΟΥΛΗ και στην απεργιακή συγκέντρωση στην Ομόνοια στις 10:30 το πρωί αλλά και στο μεγάλο συλλαλητήριο στις 19:30 ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ (προσυγκέντρωση  του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ στις 19:00 στην πλατεία Καραϊσκάκη).

H Διοίκηση του Συνδικάτου