9 Σεπ 2014

Να αντισταθούμε στην προσπάθεια μετατροπής των Δήμων σε ΑΕ και στους μάνατζερ.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
                     Αθήνα 9 Σεπτέμβρη 2014

Με ένα δήθεν «λαϊκό» στυλ ο νέος Δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης ξεδίπλωσε την άποψη του για την εμπλοκή του στα δημοτικά δρώμενα.
Είμαι μάνατζερ και όχι Δήμαρχος είπε ο ίδιος και η λέξη μάνατζερ προφανώς και δεν περιορίζεται στην προσωπική του επαγγελματική ιδιότητα μιας και την επέλεξε μιλώντας από την θέση του Δημάρχου.
Στους εργαζόμενους ζήτησε προσβλητικά να μην βρωμάνε και να ντύνονται ομοιόμορφα και όχι σαν τσίρκο.
Και όλα αυτά με την παρουσία των τηλεοπτικών καμερών!
Αν ένας Δήμαρχος θέλει σε μια πρώτη συνάντηση με τους εργαζόμενους να κουβεντιάσει για τη λειτουργία του Δήμου δεν φωνάζει και τα κανάλια γιατί τότε δεν ψάχνει την ουσία αλλά κάνει σόου.
Αν ένας Δήμαρχος έχει θέμα με την καθαριότητα πάει μια βόλτα στο γκαράζ ή στο σταθμό μεταφόρτωσης και βλέπει αν τηρούνται οι συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας εργαζομένων και δημοτών και όχι αν είναι λουσμένοι.
Αν ένας Δήμαρχος έχει θέμα με την εξυπηρέτηση του δημότη πρέπει να δει την ανθρώπινη και ουσιαστική πλευρά της εξυπηρέτησης και όχι την εμφάνιση. Εξάλλου ο κόσμος πια ξέρει ότι τα πιο λαμόγια και αυτοί που πλουτίζουν με διάφορους τρόπους από τον ιδρώτα του εργαζόμενου φοράνε ίδια ωραία σακάκια , γραβάτες και μπόλικη κολόνια και βέβαια είναι και πάντα «ευγενέστατοι».
Οι Δήμοι και οι τοπικές κοινωνίες δεν έχουν ανάγκη τους κάθε λογής μάνατζερ συμφερόντων αλλά δημοτικές αρχές στην πρώτη γραμμή του αγώνα και της διεκδίκησης μαζί με το εργατικό και λαϊκό κίνημα.
Η εμπλοκή ανθρώπων του life style (ποδόσφαιρο, κοσμικοί) του χθες, γίνετε με προφανείς στόχους εξυπηρέτησης συγκεκριμένων συμφερόντων κυρίως του τουριστικού και εφοπλιστικού κεφαλαίου.
Καλούμε τους συναδέλφους εργαζόμενους στους ΟΤΑ μαζί και με τους δημότες να παλέψουμε να αντισταθούμε σε αυτή την προσπάθεια μετατροπής των Δήμων σε ΑΕ και στους μάνατζερ.                                                                    
H Διοίκηση του Συνδικάτου