12 Μαρ 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΘΗΝΑ


       Η συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ με Tροικα - ΕΕ σαρώνουν σαν οδοστρωτήρες, με πρόσχημα την κρίση, ότι έχει απομείνει από εργασιακές σχέσεις (εργασιακά δικαιώματα, ΣΣΕ, μισθό, ασφάλιση), υγεία και παιδεία.
Οι εργαζόμενοι παιδαγωγοί στους παιδικούς σταθμούς των Δήμων είναι ήδη οι περισσότεροι εδώ και χρόνια μέσα στην εργασιακή περιπλάνηση και την ανασφάλεια.
Γυροφέρνουν από Δήμο σε Δήμο για ένα μεροκάματο που κρατεί το πολύ από δυο έως 8μηνες και μετά ξανά στην ανεργία. Τούτο τον καιρό Κυβέρνηση και Δήμαρχοι τους καλούν, είτε ως απολυμένοι είτε ως άνεργοι, να φτιάξουν «μη Κερδοσκοπικές επιχειρήσεις» αν θέλουν να έχουν μεροκάματο! Τους ζητάνε δηλαδή να καταθέσουν την ζωή τους στις τράπεζες, στην εφορία και ως επιχειρηματίες τάχα, να πάρουν το έργο της φύλαξης των παιδιών από τους Δήμους! Οι μόνιμοι συνάδελφοι είναι και αυτοί στην σειρά να βγουν στην σέντρα της απόλυσης και της διαθεσιμότητα με βάση τους σχεδιασμούς της Κυβέρνησης για τους δημοσίους υπαλλήλους και τα αδιέξοδα των Δήμων που οδηγούν στο κλείσιμο, τη συρρίκνωση των υποδομών προνοίας για το παιδί! Κι΄όμως εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά και νέες οικογένειες στην Αττική βρέθηκαν και φέτος έξω από τους παιδικούς σταθμούς γιατί λείπει προσωπικό και χρηματοδότηση!                 
 Νέοι συνάδελφοι
Το σχέδιο ΑΘΗΝΑ είναι η φυσική συνέχεια των πάρα πάνω εξελίξεων! Διαμορφώνει τέτοιους ορους σπουδών που θα διευκολύνουν την σύνδεση και αυτών των τομέων με τις επιχειρήσεις και το κέρδος. Διευρύνουν την κατάρτιση και παραδίδουν στους επιχειρηματικούς ομίλους δημόσιες κοινωνικές υποδομές και φτηνό εργατικό δυναμικό.
Αυτούς τους σχεδιασμούς εξυπηρετεί το κλείσιμο του Τμήματος Προσχολικής Αγωγής του ΤΕΙ Αθήνας.
Ετοιμάζουν μια νέα γενιά εργαζομένων που με μια ψευτοειδίκευση θα ψάχνουν για δουλεία χωρίς απαιτήσεις Απογυμνώνουν, υποβαθμίζουν δημόσιες κοινωνικές υποδομές και εμπορευματοποιούν τις ανάγκες του παιδιού και της λαϊκής οικογενείας. Τις εξαρτούν από την τσέπη της οικογενείας.
Στο ερώτημα ΓΙΑΤΙ, μία είναι η απάντηση:
Κράτος και Δημοτικές Αρχές θεωρούν βαρίδι την προσχολική αγωγή μειώνοντας συνεχώς την χρηματοδότηση, επιβάλλοντας τροφεία, προσλαμβάνοντας εργαζόμενους με δίμηνες συμβάσεις κοκ.
Αυτή τη λογική υπερασπίζονται όλοι όσοι αποδέχονται την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας, όσοι τοποθετούν την λειτουργία των κοινωνικών και προνοιακών δομών στη στρούγκα της καπιταλιστικής ανάπτυξης, όσοι προωθούν την λεγόμενη Κοινωνική Οικονομία, τις ΜΚΟ, τις ελαστικές σχέσεις εργασίας.
Όλα τα παραπάνω είναι προσχεδιασμένα από τα κόμματα και τις δυνάμεις του κεφαλαίου. Τα στηρίζουν δυνάμεις που πρόεκυψαν από τα σπάργανά τους, όπως η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, που προτείνει δουλειά με 13 ευρώ την μέρα, που προωθεί τον ρατσισμό διαχωρίζοντας τα παιδιά σε ελληνόπουλα και μεταναστόπουλα, που προωθεί τα νέα εκκολαπτήρια του ναζισμού με την δημιουργία  δικών της  παιδικών σταθμών.
Ευθύνες έχει ο ΣΥΡΙΖΑ που υπερασπίζεται τον Ευρωμονοδρομο, την ανταγωνιστικότητα, την ανταποδοτικότητα,  την λεγόμενη Κοινωνική Οικονομία.
Ευθύνες έχει και μεγάλη μερίδα των καθηγητών της σχολής που παραπλανούν για χρόνια και τάχα αναβαθμίζουν την σχολή αλλάζοντας της το όνομα!
Απαιτούμε: Τώρα ενιαίες παιδαγωγικές σπουδές που θα εξειδικεύονται στις παιδαγωγικές ανάγκες της κάθε ηλικίας μέσα από μια και Ενιαία Ανωτάτη Εκπαίδευση. Οργάνωση της κοινωνίας και των σπουδών με βάση τις ανάγκες μας, τις  ανάγκες των παιδιών μας  και της επιστήμης.
 Αυτός ο δρόμος νεαροί συνάδελφοι απαιτεί από όλους αγώνα να τον κρατήσουμε ανοιχτό! Για το δικό μας κουμάντο στον τόπο, την οικονομία και την εξουσία! ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ.
ΜΑΖΙ: Με τους  φοιτητές – σπουδαστές, που είναι στον δρόμο. Με τα σωματεία μας να ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ:
-  Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση.  
-  Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας στους τομείς της παιδείας
   και της υγείας-πρόνοιας.
-  Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
-  Σύγχρονοι, δημόσιοι και δωρεάν βρεφονηπιακοί σταθμοί για όλα τα παιδιά.

H Διοίκηση του Συνδικάτου