5 Ιουλ 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Αθήνα 5 /7 / 2012


Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ πραγματοποίησε σήμερα Πέμπτη 5 Ιούλη παρέμβαση στην συνεδρίαση της Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ε.Δ.Α. (Περιφερειακή Ένωση Δήμων) και απαίτησε:

Να μην κλείσει ούτε ένας παιδικός σταθμός αντίθετα να δημιουργηθούν νέοι, να δίνεται επαρκής κρατική επιχορήγηση και να δοθούν άμεσα οι δόσεις που χρωστάει το κράτος στους δήμους. Να γίνει αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας για την κατασκευή σύγχρονων σταθμών πλήρως εξοπλισμένων.

Καμιά απόλυση συμβασιούχου στους παιδικούς σταθμούς, να ανανεωθούν άμεσα όλες οι συμβάσεις τους και να δρομολογηθεί η μονιμοποίηση τους χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Απελευθέρωση των προσλήψεων μόνιμου προσωπικού.

Να καταργηθούν τώρα  τα τροφεία για όλους. Να διασφαλιστεί με κρατική χρηματοδότηση και φροντίδα η σίτιση των παιδιών.

Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα στήριξης των μονογονεϊκών οικογενειών, των οικογενειών ανέργων και απολυμένων, των μεταναστών, των οικογενειών με ειδικές ανάγκες.

Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ καλεί τα σωματεία των δήμων, τους εργαζόμενους και  τους γονείς σε ενιαίο μέτωπο πάλης για να σηκώσουμε τείχος αντίστασης για να μην περάσουν τα αντεργατικά μετρά της κυβέρνησης της Ε.Ε και των δημαρχών.

H Διοίκηση του Συνδικάτου