1 Ιουν 2012

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ


Το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής καταγγέλλει τη σύλληψη του προέδρου του Σωματείο Ναυπηγοξυλουργών Βασίλη Μπίνο από αστυνομικές δυνάμεις χτες το βράδυ έξω από το σπίτι του, με αυτόφωρη διαδικασία και βρέθηκε στο κελί με τις ανυπόστατες κατηγορίες.
Το έγκλημα που διέπραξε ο συνάδελφος ηταν ότι μαζί με άλλους συνδικαλιστές των σωματείων της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης,  πρωτοστατούν στην οργάνωση του αγώνα των εργατών για την υπογραφή της τοπικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με ικανοποιητικά μεροκάματα, ενάντια στις ατομικές συμβάσεις που προσπαθεί να επιβάλλει η εργοδοτική Ένωση Ναυπηγοεπισκευαστών Πειραιά.
Η ενέργεια αυτή όπως και άλλες παρόμοιες έχουν στο στόχαστρο τις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων για συμβάσεις με ικανοποιητικά μεροκάματα. Θέλουν να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους στη Ζώνη, αλλά και γενικότερα και να τους αναγκάσουν να υποταχθούν στο ένα με δύο μεροκάματα το μήνα που θα πληρώνονται σύμφωνα με τη συνθήκη Μπολγκεστάιν.
Το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής απαιτεί  την άμεση απελευθέρωση του συναδέλφου, το σταμάτημα της τρομοκρατίας και της καταπάτησης των συνδικαλιστικών και δημοκρατικών  δικαιωμάτων και καλεί τους εργαζόμενους να δυναμώσουν τον αγώνα κόντρα σε όσους επιβουλεύονται τα δικαιώματα της εργατικής Τάξης.



H Διοίκηση του Συνδικάτου