30 Μαρ 2012

Για την συνάντηση με τον αντιπρόεδρο του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων Ι. Παπανίκα.


                                                 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ                                30 Μάρτη 2012

Το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής πραγματοποίησε την Πέμπτη 29 Μάρτη παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων και συναντήθηκε με τον αντιπρόεδρο του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων Ι. Παπανίκα.
Του τονίσαμε ότι η αδυναμία αποπληρωμής των δανείων από τους εργαζόμενους οφείλεται στη δραστική συρρίκνωση των εισοδημάτων και στη φοροαφαίμαξη και στη μετατόπιση του συνόλου σχεδόν της φορολογίας στις πλάτες των εργαζομένων που είναι αποτέλεσμα της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης της ΕΕ και της τρόικας.
 Απαιτήσαμε
Την διαγραφή των χρεών από τόκους.  
Την μείωση κατά 50% όλων των δανείων.
Την αναστολή πληρωμής τους για τα επόμενα χρόνια για ανέργους και εργαζόμενους με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα κάτω από 50.000 ευρώ για τετραμελή οικογένεια.
Την διαγραφή των δανείων που αφορούν στην απόκτηση πρώτης κατοικίας των λαϊκών οικογενειών που αδυνατούν να πληρώσουν και βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας.
Το πάγωμα των δανείων για όσο διαρκεί η κρίση με παράλληλη διαγραφή τόκων και πανωτοκίων.
Από τη μεριά του ο αντιπρόεδρος μας  είπε πως ένα κομμάτι των δανείων των εργαζομένων έχει παραχωρηθεί στη Morgan και αυτή με τη σειρά της τα έχει μοιράσει σε άλλες εκατό  τράπεζες με αποτέλεσμα να αρνουνται να προχωρήσουν στην οποία ακόμη και από το νομό «διευκόλυνση» για χρονική επέκταση των δόσεων.
Καλούμε τους εργαζόμενους να είναι σε αγωνιστική ετοιμότητα σε όλους τους  Δήμους της Αττικής προκειμένου με νέες κινητοποιήσεις να απαιτήσουμε την προστασία και η ανακούφιση των εργαζομένων που δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε στα δυσβάσταχτα χρέη  από τους τόκους των δανείων.
Να βγάλουν συμπεράσματα από την στάση των κομμάτων της συγκυβέρνησης και των συμμάχων της.
Να τους τιμωρήσουν και με την ψήφο τους
Ενίσχυσε την πάλη σου. Οργανώσου στο ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ.
                                         
H Διοίκηση του Συνδικάτου