29 Φεβ 2012

ΟΧΙ ΣΤΟ ΤΣΑΚΙΣΜΑ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ ΜΑΣ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΤΩΡΑ



Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι
Τούτες οι ώρες είναι κρίσιμες. Τα μέτρα σφαγής του λαού πρέπει να μείνουν στα χαρτιά.
Η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου - ΕΕ - ΔΝΤ - πλουτοκρατία υπέγραψαν την ελεγχόμενη χρεοκοπία Ελλάδας και τη μόνιμη χρεοκοπία του λαού.
Μας εξαθλιώνουν για να σώσουν τα κέρδη των μονοπωλίων, την Ευρωπαϊκή Ένωση. Καμιά αναμονή - καμιά αυταπάτη. Κανένας να μην πιστέψει τους πανηγυρισμούς των καλοταϊσμένων παπαγάλων του συστήματος
Σύμφωνα με τον εφαρμοστικό νόμο (άρθρο 3, παρ. 1), έως τον Απρίλιο θα πρέπει να ενταχθούν στο νέο «μισθολόγιο» και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ και τα ΝΠΔΔ, που σημαίνει αναδρομική περικοπή των μισθών ακόμα και των εργαζόμενων με ελαστικές σχέσεις εργασίας υποχρεώνοντας χιλιάδες συναδέλφους να δουλεύουν τσάμπα για το χρονικό διάστημα που απομένει μέχρι την λήξη της σύμβασής τους. Δεν τους φτάνει η εργασιακή ανασφάλεια θα έχουν και απλήρωτη εργασία.
Έτσι εκτός των μειώσεων που θα έχουν από τις νέες αμοιβές, οι οποίες θα φτάνουν μέχρι και το 40  έως και 50% των αποδοχών τους, θα πρέπει να αποδώσουν αναδρομικά σε 3 ισόποσες μηνιαίες δόσεις και τα επιπλέον χρήματα που λάμβαναν από τον Νοέμβριο του 2011 έως και την ημέρα δημοσίευσης της υπουργικής απόφασης.
Η πολιτική αυτή είναι η συνέχεια των δραματικών μειώσεων που έχουν επιβληθεί και στο μόνιμο προσωπικό καθώς και της άρνησης του Υπουργείου να υπογράψει νέα συλλογική σύμβαση εργασίας.
Χρειάζεται να πάρουν ενιαία απάντηση από το σύνολο των εργαζομένων στην τοπική διοίκηση με αγώνα ταξικό, σε κάθε Δήμο σε κάθε τόπο δουλειάς, να εμποδίσουμε αυτά τα μέτρα.
Να πέσει τώρα η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου. Στα τσακίδια η τρόικα. Εκλογές τώρα!
Υπάρχει λύση για το λαό! Αποδέσμευση από τη Ε.Ε, με μονομερή διαγραφή του χρέους και το λαό στο τιμόνι της εξουσίας
ΟΧΙ ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ
ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΤΩΡΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΜΑΣ
ΜΟΝΙΜΗ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
H Διοίκηση του Συνδικάτου