16 Οκτ 2011

ΤΟΠΙΚΗ & ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ – ΜΑΤ & ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ «ΤΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ» ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ

Αθήνα 16-10-11


Κυβέρνηση και μεγάλο κεφάλαιο με πρόσχημα την δημόσια υγεία υλοποιούν την απόφαση, που εδώ και καιρό έχουν πάρει να ιδιωτικοποιήσουν την καθαριότητα και άλλες αρμοδιότητες των ΟΤΑ. Αυτοί σήμερα, στα μέσα της καπιταλιστικής κρίσης είναι οι νέοι τομείς κερδοφορίας, τα νέα φιλέτα των μεγαλοεπιχειρηματιών. Γι αυτό ο «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» αποτελούσε αίτημα όλων των κομμάτων του ευρωμονόδρομου.


Σ’ αυτή τη κατεύθυνση εντάσσεται και η απόφαση της πλειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής να δώσει σε 3 ιδιωτικές εταιρείες την αποκομιδή.


Η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα της πλουτοκρατίας θέλουν να τους δώσουν ζεστό χρήμα, μιας και τα ποσά, που εισπράττονται με τα ανταποδοτικά τέλη είναι τεράστια και η Ε.Ε. μέσω του ΕΣΠΑ θέλει να σπρώξει σημαντικά κεφάλαια σε επενδύσεις στον τομέα της αποκομιδής, της διαχείρισης και της διάθεσης των απορριμμάτων.


Ο λαός σήμερα βλέπει ότι αντίστοιχες αποφάσεις και μέτρα παίρνονται και στους τομείς της υγείας, της παιδείας κ.λπ.


Μας απειλούν με απολύσεις. Μας λένε ή θα αποδεχτείτε τα μέτρα των μνημονίων και του πολυνομοσχεδίου ή θα σας απολύσουμε και θα δώσουμε την καθαριότητα στους ιδιώτες. Μας ζητάνε δηλ. να αποδεχτούμε τις απολύσεις των συμβασιούχων, τις εφεδρείες των μονίμων, την επέκταση των ελαστικών σχέσεων εργασίας με τις αυτεπιστασίες και τις ΜΚΟ και την φτώχεια με τα χαράτσια και τις περικοπές.


Οι εργαζόμενοι γνωρίζουν πια ότι αυτά τα μέτρα έχουν στόχο από τη μια να φτηνύνει η εργατική δύναμη και από την άλλη να στηριχτεί αποτελεσματικά η κερδοφορία των μεγάλου κεφαλαίου.


Αυτή τη στρατηγική της περιβόητης ανταγωνιστικότητας την προώθησαν και το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ και την στηρίζουν τα κόμματα που λιβανίζουν την Ε.Ε. όπως επίσης και οι συνδικαλιστικές πλειοψηφίες σε ΓΣΕΕ ΑΔΕΔΥ. Την στήριξε και η πλειοψηφία της ΠΟΕ ΟΤΑ, με την υποστήριξη του Καλλικράτη, την επιδοματική λογική, το διαχωρισμό των εργαζόμενων σε συμβασιούχους και μόνιμους κλπ.


Ακόμα και σήμερα αυτές οι συνδικαλιστικές πλειοψηφίες παρότι συγκρούονται με την κυβέρνηση και σε επιμέρους πλευρές αυτής της στρατηγικής, δημιουργούν αυταπάτες ότι μπορεί να δοθούν λύσεις στα προβλήματα των εργαζομένων μέσα στα πλαίσια της διαχείρισης του καπιταλισμού, με την ολοκλήρωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με κυβέρνηση ενός άλλου «καλού ΠΑΣΟΚ» κλπ. Προσπαθούν να χειραγωγήσουν την αγανάκτηση των εργαζομένων μέσα από «αγωνιστική» εκτόνωση, αφήνοντας στο απυρόβλητο το βασικό ζήτημα, την ανάγκη ρήξης με τα μονοπώλια και την εξουσία τους, την αποδέσμευση από την ΕΕ.


Η ενεργοποίηση από μεριάς της κυβέρνησης όλων των κατασταλτικών μηχανισμών για να κάμψει τον αγώνα μας δείχνει τον πανικό τους γιατί έχουν πάρει το μήνυμα της μαζικής συμμετοχής μας σε όλες τις κινητοποιήσεις όπως επίσης και τη στήριξη στον αγώνα μας από τα άλλα λαϊκά στρώματα, γιατί και αυτά βιώνουν στο πετσί τους αυτή τη πολιτική.


Οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα θα οργανώσουμε τη πάλη μας ενάντια σε αυτή τη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική, σε συντονισμό με τα υπόλοιπα τμήματα της εργατικής τάξης αλλά και με άλλα λαϊκά στρώματα για να ανατρέψουμε τα αντεργατικά σχέδια της κυβέρνησης.


Να απαιτήσουμε να φύγει η κυβέρνηση της πλουτοκρατίας. Για να ξεμπερδέψουμε μια ώρα γρηγορότερα με τους εκπροσώπους του μεγάλου κεφαλαίου.



ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ-ΤΑΞΙΚΑ-ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ


με 48ωρη απεργία Δευτέρα 17 και Τρίτη 18 Οκτώβρη. Με Γενικές Συνελεύσεις σε όλους τους δήμους. Με περιφρούρηση στους χώρους δουλειάς.


Παίρνουμε όλα τα αναγκαία μέτρα για την επιτυχία της 48ωρης πανεργατικής απεργίας 19- 20 Οκτώβρη.


Όλοι στη 48ωρη απεργία. Κανείς στη δουλειά


Να ματαιώσουμε τώρα το νέο έγκλημα.


Να ανατρέψουμε την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου λαιμητόμο.


Να ματαιώσουμε τα ακόμη χειρότερα που μας ετοιμάζουν για το 2012, το 2013, το 2014.


Τέλος στις θυσίες για να σωθεί το κεφάλαιο και η ΕΕ.



Όλοι στους δρόμους.


Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ σας καλεί την Τετάρτη 19 Οκτώβρη όλους και όλες στην Ομόνοια 11 π.μ. και πορεία στη Βουλή και συνεχίζουμε την Πέμπτη 20 του μήνα με περικύκλωση της Βουλής από όλες τις μεριές. Έχουμε τη δύναμη να σταματήσουμε το σφαγιασμό των δικαιωμάτων των εργαζομένων για τα κέρδη της πλουτοκρατίας.




H διοίκηση του Συνδικάτου