22 Σεπ 2011

Ημερίδα του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ για δημόσιους δωρεάν παιδικούς σταθμούς για όλα τα παιδιά

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα 22 Σεπτέμβρη 2011

Το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής πραγματοποιεί Ημερίδα την Πέμπτη 29 Σεπτέμβρη 2011

Με θέμα: Γονείς, εργαζόμενοι, συνδικάτα, όλοι μια γροθιά για σύγχρονους δημόσιους δωρεάν παιδικούς σταθμούς για όλα τα παιδιά

Η ημερίδα θα γίνει στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, στην αίθουσα «Αντώνη Τρίτση» Ακαδημίας 50 στις 6:30 το απόγευμα.

Το πρόγραμμα της ημερίδας περιλαμβάνει:

· Εισήγηση της ΗΛΕΚΤΡΑΣ ΠΑΤΣΟΥΡΑΚΗ μέλος της διοίκησης του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ με θέμα: Ποια είναι η κατάσταση σήμερα στους παιδικούς σταθμούς και τη θέση του Συνδικάτου.

· Εισήγηση του δημάρχου Πετρούπολης ΘΩΜΑ ΚΟΤΣΑΜΠΑ με θέμα: Την ανάγκη για σύγχρονους δημόσιους δωρεάν παιδικούς σταθμούς για όλα τα παιδιά.

· Εισήγηση της ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΓΚΟΥΣΚΟΥ με θέμα: Την ανάγκη για κοινό μέτωπο από γονείς, εργαζόμενους και συνδικάτα για παιδικούς σταθμούς δημόσιους και δωρεάν για όλα τα παιδιά.

Με την πρωτοβουλία μας αυτή θέλουμε να αναδείξουμε την ευθύνη που έχουν οι εργαζόμενοι στην Τοπική Διοίκηση για να εξασφαλιστούν υπηρεσίες αντίστοιχες των λαϊκών αναγκών, κόντρα στην εμπορευματοποίηση της Πρόνοιας, που πλήττει όχι μόνο τα δικά μας εργασιακά, ασφαλιστικά κ.τ.λ. δικαιώματα, αλλά και το δικαίωμα κάθε λαϊκής οικογένειας να εξασφαλίζει πρόσβαση στην κατάλληλη διαπαιδαγώγηση και τις σύγχρονες ασφαλής υπηρεσίες των παιδιών της.

Γι' αυτό εργαζόμενοι και γονείς πρέπει σε κοινό μέτωπο να αντιπαλέψουν την πολιτική που αντιμετωπίζει την Πρόνοια ως εμπόρευμα.


H προσωρινή διοίκηση του Συνδικάτου