17 Μαΐ 2011

το Συνδικάτο ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας και συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Εσωτερικών κ. Ντόλιο.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Σήμερα 17 Μάη, το Συνδικάτο ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας και συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Εσωτερικών κ. Ντόλιο.


Κατήγγειλε την πολιτική της κυβέρνησης που με το Νομοσχεδίου για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση τσακίζει κυριολεκτικά κάθε δικαιώματα και κατακτήσεις των εργαζόμενων στους ΟΤΑ αλλά και συνολικότερα στο δημόσιο.


Ο Υφυπουργό Εσωτερικών απάντησε συγκεκριμένα:


Α) Για το ωράριο δήλωσε ότι η εφαρμογή του είναι απόφαση της κυβέρνησης.


Β) Για την ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας το μόνο που είχε να μας πει είναι ότι θα χρειάζεται την απόλυτη πλειοψηφία των δημοτικών συμβουλών, λες και η πλειοψηφία των Δημάρχων του ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ. και ΣΥΝ και της ΚΕΔΚΕ δεν ειναι υπέρ της ιδιωτικοποίησης.


Γ) Η χρηματοδότηση της κυβέρνησης προς τους δήμους δεν θα φτάνει για την μισθοδοσία όλων των εργαζομένων επιδίωξη της είναι να αποδείξει ότι υπάρχει πλεονάζων προσωπικό και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο των απολύσεων


Η απαντήσεις του Υφυπουργού δείχνουν ότι η πολιτικής της κυβέρνησης είναι επικίνδυνη για την ζωή των εργαζομένων.


Η απάντηση μας πρέπει να είναι οργάνωση συσπείρωση αντεπίθεση κατά χώρο δουλειάς. Οι εργαζόμενοι να βάλουν στην άκρη τα κόμματα που εφαρμόζουν ή στηρίζουν αυτές τις αντεργατικές πολιτικές. Να βάλουμε στην άκρη τiς συμβιβασμένες συνδικαλιστικές πλειοψηφίες που παίζουν το παιχνίδι της κυβέρνησης στις πλάτες μας.




ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ την ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΜΑΗ


ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΣΤΙΣ 12.00 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ



H προσωρινή διοίκηση του Συνδικάτου