4 Μαρ 2011

1857 - 2011 8η Μάρτη παγκόσμια μέρα της Γυναίκας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Μαρτης 2011

8 Μάρτη 1857 οι εργάτριες στη Νέα Υόρκη διεκδικούν ίση αμοιβή με τους άνδρες συναδέλφους τους και ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς। Βάφουν με το αίμα τους την πρώτη γυναικεία μαχητική διαδήλωση.

8 Μάρτη 2011. οι εργαζόμενη γυναίκα βιώνει μια ασφυκτική κατάσταση από τα βάρη που μέχρι τώρα έχει επωμισθεί και από τα νέα δυσβάσταχτα μέτρα που στο όνομα της κρίσης τσακίζεται ότι έχει απομείνει ως δικαίωμα.

Η κυβέρνηση, ΕΕ, τρόικα, υλοποιούν τις αποτίσεις του κεφαλαίου. Μαζί τους και δήμαρχοι, προχωρούν ανενόχλητα σε απολύσεις, μειώσεις μισθών, καταστρατηγήσεις ωραρίων και παραδίδουν ολόκληρους τομείς στους ιδιώτες. Ο Καλλικράτης κομμένος και ραμμένος στα μέτρα της ανταγωνιστικότητας και της εξυπηρέτησης των κερδών των ιδιωτικών επιχειρήσεων τσακίζει κυριολεκτικά τη Γυναίκα. Τετράωρα, μπλοκάκια, συμβάσεις, “εθελοντική εργασία” από τη μια, σεμινάρια, ειδίκευσης , προγράμματα δια βίου μάθησης, μέτρα κατά της βίας, κατά της φτώχειας από την άλλη αλλά οι γυναίκες συνεχίζουν να κρατούν την πρώτη θέση στην ανεργία, τη μερική απασχόληση, τη διπλή εκμετάλλευση. Οι πακτωλοί χρημάτων διατίθενται για όλους τους επιτήδειους που οργανώνουν προγράμματα και οι συμβασιούχοι, οι καθαρίστριες και πολλοί άλλοι παραμένουν απλήρωτοι.

Εργαζόμενη στους ΟΤΑ. Μην περιμένεις από τους δημάρχους που τάχθηκαν ή έστω αντιτάχθηκαν υποκριτικά, με τον Καλλικράτη να παλέψουν για τα συμφέροντά σου και για τα συμφέροντα των νέων ζευγαριών, των μανάδων. Μην περιμένεις από την κυβέρνηση και τα κόμματα που υποκλίνονται στο κεφάλαιο και πριμοδοτούν το μεγάλο κεφάλαιο να σταθούν στο πλάι σου. Ακόμη και οι συνδικαλιστές που συνεχίζουν να ακολουθούν τη γραμμή της ΑΔΕΔΥ- ΓΣΕΕ δεν πρόκειται να σου πουν την αλήθεια και να σε προσανατολίσουν σωστά.

Εργαζόμενη στους ΟΤΑ. Πρέπει αποφασιστικά να οργανωθείς στις ταξικές δυνάμεις. Να παλέψεις και εσύ για τα δικά σου δικαιώματα.

Η σταθερή δουλειά με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, δεν είναι πολυτέλεια είναι απαραίτητη για την επιβίωσή μας

Οι δωρεάν παιδικοί σταθμοί είναι ανάγκη για όλες τις μητέρες όλα τα νέα ζευγάρια.

Οι δωρεάν γυναικολογικές εξετάσεις, τα δημόσια δωρεάν, αξιοπρεπή μαιευτήρια, προληπτική υγιεινή, δομές πρόνοιας, η σύνταξη στα 55 και στα βαριά ανθυγιεινά στα 50, Μάρτης 2011είναι μερικά από τα αιτήματα που πρέπει να παλέψουμε.

Είναι υπόθεση κάθε μιας εργαζόμενης , κάθε εργαζόμενου να αντισταθεί στην παραπέρα μείωση του ήδη κουτσουρεμένου μισθού στην κατάργηση του ωραρίου μας

Η 8η Μάρτη είναι μέρα αγώνα μαζί με τους συναδέλφους στους ΟΤΑ, μαζί με όλη την εργατική τάξη, με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΠΑΣΥ, του ΜΑΣ, της ΟΓΕ, μαζί με όλους αυτούς που πλήττονται από την ίδια πολιτική που τσακίζει τη δική σου ζωή

ΟΡΘΩΣΕ ΤΟ ΑΝΑΣΤΗΜΑ ΣΟΥ. ΠΑΛΕΨΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

10 ΜΑΡΤΗ 2011 ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΣΤΙΣ 6.30 μμ

ΜΕ ΣΥΝΘΗΜΑ Γυναίκα ο καπιταλισμός τσακίζει τη ζωή, κάνε τη δύναμή σου ανατροπή

H προσωρινή διοίκηση του Συνδικάτου