9 Δεκ 2010

Το Συνδικάτο καλεί όλους τους συμβασιούχους να πάρουν μαζικά μέρος στην απεργία την Τετάρτη 15 Δεκέμβρη και στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η
Αθήνα 9 Δεκέμβρη 2010

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ σε ευθεία γραμμή με τους δημάρχους υλοποιούν την βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική. Οι απολύσεις των συμβασιούχων ήδη έχουν αρχίσει, 230 στο δήμο της Αθήνας, 100 στον ΕΣΔΚΝΑ, απολύσεις στην Ηλιούπολη, την νομαρχία Πειραιά και σε μια σειρά άλλους δήμους.
Η απόφαση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ να μην ανανεωθεί καμιά σύμβαση στον κλάδο των ΟΤΑ γεμίζουν με μεγάλη ανασφάλεια τους συμβασιούχους για το μέλλον το δικό τους, των οικογενειών τους, των παιδιών τους.
Αυτή η ανασφάλεια αποκτά εφιαλτικές διαστάσεις, ειδικά σήμερα καθώς η κυβέρνηση ήδη έχει ανακοινώσει την απόλυση 30 χιλιάδων συμβασιούχων που θα βρεθούν στην ανεργία. Η εφαρμογή του αντιλαϊκού «Καλλικράτη» θα οδηγήσει σε χιλιάδες απολύσεις ακόμα και μόνιμου προσωπικού.
Το δικαίωμα στη μόνιμη και με πλήρη δικαιώματα εργασία δεν μπορεί να είναι αντικείμενο συναλλαγής ούτε να μπαίνει στον Προκρούστη των νομικών και νομικίστικων προσκομμάτων και των λεγόμενων πάγιων και διαρκών αναγκών με τα κριτήρια της κερδοφορίας του κεφαλαίου που προβάλουν οι άλλες δυνάμεις.
Το ασφαλές κριτήριο είναι οι αυξημένες λαϊκές ανάγκες και με βάση αυτό, η έμπρακτη εφαρμογή, του δικαιώματος στη σταθερή μόνιμη και με πλήρη δικαιώματα εργασία για όλους.

Το Συνδικάτο καταγγέλλει τις απολύσεις που γίνονται αυτή την εποχή στους ΟΤΑ, καλεί όλους τους συμβασιούχους να πάρουν μαζικά μέρος στην απεργία την Τετάρτη 15 Δεκέμβρη και στην απεργιακή συγκέντρωση με το Συνδικάτο στην ομόνοια στις 11 το πρωί .
Καλεί όλους τους συμβασιούχους σε πλατιά σύσκεψη την Πέμπτη 16 Δεκέμβρη και ώρα 6 μμ, στην αίθουσα του συλλόγου των εμποροϋπαλλήλων (Αγίας Φιλοθέης 5β, 1ος όροφος- πίσω από τη Μητρόπολη) με θέμα: Η οργάνωση της πάλης ενάντια στις απολύσεις μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.


Η προσωρινή διοίκηση του Συνδικάτου