1 Αυγ 2024

ΠΕΘΑΝΕ Ο ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΕΙΡΑΙΑ ΗΤΑΝ ΣΕ ΠΡΟΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ!!

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Παράσταση διαμαρτυρίας στο Δήμαρχο Πειραιά πραγματοποίησε σήμερα Τετάρτη 31-7-2024 μέλη της Διοίκησης του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ μαζί με μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Οδηγών Μηχανικών και Εργατοτεχνικών Δήμου Πειραιά αλλά και μέλη της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, μετά το θάνατο του συναδέλφου που δούλευε στην υπηρεσία καθαριότητας.

Παρότι έγκαιρα είχαμε ενημερώσει το γραφείο του Δημάρχου για την σημερινή μας κινητοποίηση και αυτό ομολογήθηκε από την ιδιαιτέρα γραμματέας του Δήμαρχου, ο Δήμαρχος αλλά και όλη Δημοτική Αρχή Αντιδήμαρχοι και Γενικός Γραμματέας κρύφτηκαν, προκειμένου να μην απολογηθούν στους εργαζόμενους για την αυταρχική πολιτική που ακολουθούν απέναντι στους συναδέλφους που διεκδικούν τα δικαιώματα τους, όπως ο 59χρόνος συνάδελφος που μετακινήθηκε από την απογευματινή βάρδια στη νυχτερινή, διότι διεκδίκησε τα ρεπό του.

Αλήθεια όλοι αυτοί δεν έβλεπαν τις αυξημένες θερμοκρασίες που υπήρχαν με αποτέλεσμα την καταπόνηση των εργαζόμενων; Είναι ξεκάθαρο ότι δεν τους ενδιαφέρει τίποτα. Αυτό που τους ενδιαφέρει είναι να βγει η δουλειά με οποιοδήποτε κόστος ακόμα και αν θυσιαστεί ένας άνθρωπος.

Καλοθελητές αυτής της πολιτικής είναι δυστυχώς και κάποιοι υπηρεσιακοί παράγοντες ανάμεσα τους και συνδικαλιστές εκλεγμένοι στην ομοσπονδία, που αντί να στηρίξουν τα δίκαια αιτήματα των συναδέλφων υλοποιούν μέχρι κεραίας τη πολιτική της Δημοτικής Αρχής.

Και για αυτό το εργοδοτικό έγκλημα τεράστιες είναι οι ευθύνες της κυβέρνησης. Αντί να εξασφαλίσει μετά τους απανωτούς θανάτους να προσληφθούν μόνιμοι Ιατροί Εργασίας και Τεχνικοί Ασφαλείας όπου καθημερινά θα βρίσκονται στο χώρο δουλειάς και θα ενημερώνουν τους συναδέλφους, θα προστατεύουν την υγεία τους και την ασφάλεια τους, επιλέγουν τους διάφορους εξωτερικούς «συνεργάτες» όπως τους αποκαλούν.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους του Δήμου Πειραιά να μην υποκύψουν στις πιέσεις της Δημοτικής Αρχής, στην αυθαιρεσία και τον αυταρχισμό της.  Τώρα να συσπειρωθούν ακόμα περισσότερο στο Σωματείο και στο ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ τους. Να βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα και να στείλουν στα τσακίδια όλους αυτούς που θα προσπαθήσουν να βάλουν σε κίνδυνο την υγεία, την ασφάλεια και τη ζωή τους. Να καταγγείλουν στο ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ όποιες απαράδεκτες συμπεριφορές θίγουν τα εργασιακά τους δικαιώματα και την αξιοπρέπεια τους ….από που και να προέρχονται αυτές.


Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ