20 Μαΐ 2020

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΥΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΛΦΕΙΑΣ ΧΑΛΚΙΔΟΝΑΣ


ΨΗΦΙΣΜΑ

Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ εκφράζει την αλληλεγγύη του και τη συμπαράσταση του στο Σωματείο Εργαζομένων του δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Χαλκιδόνας.
Οι συνάδελφοι εδώ και μέρες δίνουν αγώνα ενάντια στις επιδιώξεις της δημοτικής αρχής που προσπαθεί να προχωρήσει στην εκποίηση των υπηρεσιών της καθαριότητας. Και για να πετύχει τους σκοπούς της, η διοίκηση του δήμου τους εκβιάζει ότι θα τους σύρει  στα δικαστήρια προκειμένου να τους τρομοκρατήσει.
Η στάση της δημοτικής αρχής Βούρου δεν μας προκαλεί εντύπωση. Το τελευταίο διάστημα σειρά δημοτικών αρχών υλοποιώντας τις κατευθύνσεις της κυβέρνησης και της ευρωπαϊκής ένωσης με πρόσχημα τον κορονοϊό προχωρούν σε μια σειρά ιδιωτικοποιήσεων υπηρεσιών με στόχο να ενισχυθεί η κερδοφορία των εργολάβων. Και βέβαια για να πετύχουν τους σκοπούς τους χρησιμοποιούν τους εκβιασμούς και τα δικαστήρια.
Είναι βαθιά γελασμένοι αν νομίζουν ότι οι συνάδελφοι τρομοκρατούνται με τέτοιες πρακτικές. Αντιθέτως πεισμώνουν ακόμα περισσότερο.
Ο αγώνας ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις δεν είναι αγώνας μόνο των συναδέλφων αλλά ολόκληρης της κοινωνίας αφού το τίμημα των εκποιήσεων των υπηρεσιών θα το πληρώσουν το επόμενο διάστημα όλοι οι δημότες μέσα από τα  δημοτικά τέλη.
Καλούμε τη δημοτική αρχή να σταματήσει κάθε διαδικασία ιδιωτικοποίησης  των υπηρεσιών αλλά και να σταματήσει κάθε δικαστική διαδικασία.
Καλούμε και τους συναδέλφους να μην φοβηθούν, να μην επιτρέψουν στο δήμαρχο και τη κυβέρνηση να ολοκληρώσουν το έγκλημα τους, με τον αγώνα μας και την οργάνωση μας μπορούμε να τους σταματήσουμε.
Για ακόμα μια φορά το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ εκφράζει την αλληλεγγύη του και τη στήριξη του στον αγώνα των συναδέλφων.          





Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ