16 Νοε 2018

Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ, ΕΩΣ ΕΔΩ, ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι από τη προηγούμενη ανακοίνωση και άλλο ένα εργατικό ατύχημα έρχεται να προστεθεί στα δεκάδες που έχει ο κλάδος τα τελευταία χρόνια. Άλλος ένας εργάτης 52 ετών πατέρας 4 παιδιών έχασε τη ζωή του.
Συγκεκριμένα σήμερα το πρωί νταλίκα του Δήμου Αλίμου ανατράπηκε στη λεωφόρο ΝΑΤΟ πηγαίνοντας να αδειάσει προς τη χωματερή με αποτέλεσμα ο οδηγός να χάσει τη ζωή του.
Το ΣΥΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ εκφράζει τα συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους συναδέλφους του συναδέλφου.
Η κατάσταση δεν πάει άλλο, έως εδώ, να σταματήσει το αίμα των εργατών στους δήμους.  
 Όταν το φαινόμενο των εργατικών ατυχημάτων παίρνει τέτοιες διαστάσεις αιτία δεν είναι ούτε η κακιά η ώρα, ούτε η κακιά στιγμή όπως θέλουν να παρουσιάσουν κυβέρνηση και πλειοψηφία τω δημάρχων. Αιτία είναι η εντατικοποίηση της εργασίας, τα κακοσυντηρημένα οχήματα, η ανύπαρκτη εκπαίδευση του προσωπικού, οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, η εικοσιτετράωρη λειτουργία των υπηρεσιών καθαριότητας, η εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης και της πλειοψηφίας των δημάρχων που βλέπουν ως κόστος τη υγιεινή και την ασφάλεια των εργαζομένων θυσιάζοντας ακόμα και ανθρώπινες ζωές.
Η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί στους εκπροσώπους της ευρωπαϊκής ένωσης και στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους ότι θα μειώσει ακόμα περισσότερο το μισθολογικό κόστος μειώνοντας μεσοσταθμικά κατά 32% τις ειδικότητες που είναι ενταγμένες στα ΒΑΕ. Τους προειδοποιούμε να μην τολμήσουν να αγγίξουν ούτε μια ειδικότητα, αντιθέτως να εντάξουν και άλλες ειδικότητες στο καθεστώς των ΒΑΕ. Είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι θα επιτρέψουμε να θυσιαστούν και άλλοι συνάδελφοι για να εξασφαλίσουν τη κερδοφορία τους οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι.
Όσο αφορά το σημερινό δυστύχημα θα πρέπει να μας απαντήσει κάποιος υπεύθυνος και μάλλον αυτή θα πρέπει να είναι η δημοτική αρχή γιατί το όχημα μετά το δυστύχημα βρέθηκε σε ιδιωτικό συνεργείο;
Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ καλεί όλους τους συναδέλφους, τα σωματεία του κλάδου τη Δευτέρα 19-11-2018 να προχωρήσουν στην ενημέρωση όλων των συναδέλφων μέσα από μαζικές διαδικασίες Γενικές Συνελεύσεις και συγκεντρώσεις.
Τη Δευτέρα δεν κυκλοφορεί κανένα απορριμματοφόρο και κανένα όχημα δεν βγαίνει από τα αμαξοστάσια των δήμων.