30 Ιουλ 2013

ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΑΠΟΛΥΟΝΤΑΙ ΚΑΙ Η ΠΟΕ - ΟΤΑ ΓΝΩΜΟΔΟΤΕΙ !!!



 Συνάδελφοι,
Τρομάζει την ηγεσία της ΠΟΕ ΟΤΑ το ότι το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ μέρα με τη μέρα γίνεται το αποκούμπι για κάθε εργαζόμενο, η ασπίδα προστασίας σε μια πολιτική που γίνεται όλο και πιο αντιλαϊκή και βάρβαρη, ότι γίνεται το μέσο να παρεμβαίνουν οι εργαζόμενοι όταν αυτοί έχουν μετατρέψει τα συνδικάτα σε στηρίγματα και μηχανισμούς δημάρχων και κυβερνήσεων.
Η ηγεσία της ΠΟΕ OTA έχει θεό την ταξική συνεργασία, στηρίζει τις αντεργατικές-αντιλαϊκές πολιτικές, μιλάει για «κοινό μέτωπο» με τους δημάρχους κρύβοντας ότι οι δημοτικές αρχές αποτελούν χρόνια τώρα το «δούρειο ίππο» για το πέρασμα από τους δήμους της κυβερνητικής πολιτικής, ότι αυτοί υπογράφουν διαπιστωτικές πράξεις  για τις απόλυση των σχολικών φυλάκων, ότι αυτοί κάνουν λόγο για επιμερισμό των απολύσεων μεταξύ κεντρικής και τοπικής διοίκησης.
Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ Αττικής πρεσβεύει τη γραμμή της ταξικής ενότητας και σύγκρουσης με το σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής. Παλεύει όλοι οι εργαζόμενοι ανεξάρτητα από εργασιακή σχέση να είναι στα σωματεία τους, γιατί μόνο έτσι μπορεί να έχει αποτέλεσμα ο αγώνας τους. Από την πρώτη μέρα της ίδρυσής του πρωτοστάτησε στην οργάνωση των εργαζομένων στους Δήμους της Αττικής με πλήθος παρεμβάσεων, κινητοποιήσεων απέναντι στην κυβέρνηση και τους Δημάρχους που υλοποιούν τη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική, παλεύοντας για κάθε μικρό και μεγάλο πρόβλημα των εργαζομένων.
Να γιατί η ηγεσία της ΠΟΕ ΟΤΑ θέλει να σκεπάσει τη φωνή του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ.
Με μια πληρωμένη γνωμάτευση που μπάζει από παντού της ισχυρίζονται ότι το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ δεν είναι κλαδικό, αλλά χώρου δουλειάς και άρα δεν μπορεί κάποιος να είναι μέλος και στο σωματείο του και ταυτόχρονα στο κλαδικό ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ, νομίζει η ηγεσία της ΠΟΕ ΟΤΑ ότι με αυτόν τον τρόπο θα φρενάρει τη δράση του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ και τη μαζικοποιήση του. Τέτοιες ενέργειες μας φέρνουν στην μνήμη άλλες μαύρες εποχές του συνδικαλιστικού κινήματος προηγούμενων δεκαετιών.  
Τους ενημερώνουμε και μαζί και όλους τους συναδέλφους ότι η έννοια του κλαδικού δεν προκύπτει επειδή πληρώσαμε κάποιο δικηγόρο να γνωμοδοτήσει ότι του λέγαμε, προκύπτει από την αδήριτη ανάγκη της ανάπτυξης δράσης και του συντονισμού της δράσης όλων των εργαζομένων στους Δήμους της Τοπικής Διοίκησης σε όλη την Αττική. Εξάλλου, η ύπαρξη και λειτουργία του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ έχει κριθεί σε δημόσια συνεδρίαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών στις 8/7/11 και με την 4174/11 απόφαση του που ενέκρινε το καταστατικό του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ και το χαρακτήρα του.
Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη δικηγόρος μισθοδοτούμενη από την ηγεσία της ΠΟΕ ΟΤΑ προσαρμόζει τη νομική στις επιλογές του πελάτη της. Το έχουμε ζήσει και στην αποτυχημένη δικαστική της προσπάθεια αποκλεισμού των συμβασιούχων από τις εκλογές των σωματείων ανεξάρτητα από σχέση εργασίας.
Τέτοιες ενέργειες της ηγεσίας της ΠΟΕ ΟΤΑ μας ατσαλώνουν ακόμη περισσότερο και με μεγαλύτερη μαχητικότητα θα εντείνουμε τον αγώνα ενάντια στη γενικευμένη επίθεση του κεφαλαίου και σε όσους, στα πλαίσια της Ευρωένωσης αγαντάρουν και διευκολύνουν αυτήν την πολιτική. Ο κύριος εχθρός μας είναι αυτή η πολιτική και όσοι τη στηρίζουν. Μ’ όλους αυτούς βρισκόμαστε σε συνεχή, συνεπή και αταλάντευτη αντιπαράθεση.
Καλούμε κάθε συνάδελφο και συναδέλφισσα σε αυτές τις μέρες των μαζικών απολύσεων και της άρσης της μόνιμης και σταθερής δουλειάς να καταδικάσει και να απομονώσει τη διασπαστική τακτική της ηγεσίας της ΠΟΕ ΟΤΑ και να οργανωθεί στο κλαδικό ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ.
Καλούμε τα σωματεία που ζουν στην καθημερινότητα τις απολύσεις να καταδικάσουν τη διασπαστική πολιτική της ηγεσίας της ΠΟΕ ΟΤΑ και να ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ άμεσα γνήσιο δημοκρατικό συνέδριο.    
Καλούμε τα μέλη του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ να συνεχίσουν ακούραστα τη σημαντική δουλειά εγγραφής μελών. Μια δουλειά που έχει τρομοκρατήσει την ηγεσία της ΠΟΕ ΟΤΑ.

                                             
                                              H Διοίκηση του Συνδικάτου                    Ιούλης 2013

24 Ιουλ 2013

Γι΄ αυτό χρειάζεται και απαιτείται να γίνει συζήτηση στα σωματεία.



Συνάδελφοι,
               
Η δικομματική κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, πιστή στις δεσμεύσεις της απέναντι στην ολιγαρχία, προχώρησε στην ψήφιση ενός ακόμη πολυνομοσχεδίου-λαιμητόμο, με το οποίο στέλνει στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμενους του κλάδου όπως οι σχολικοί φύλακες, δημοτικοί αστυνόμοι, συμβασιούχοι, εργαζόμενοι με ασφαλιστικά μετρά κ.α
Κυβέρνηση – Τρόικα - Πλουτοκρατία εδραιώνουν το «νέο μοντέλο» Δημόσιας Διοίκησης αποτελειώνοντας το δικαίωμα στη σταθερή δουλειά ανοίγοντας το δρόμο για τα επιχειρηματικά συμφέροντα στους τομείς κοινωνικής πολιτικής, σε Παιδεία, Υγεία, Πρόνοια.
Ταυτόχρονα έρχεται και η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, για να ενισχύσει το στόχο για φτηνή εργασία χωρίς δικαιώματα και ανάπαυση που ζητά χρόνια τώρα το μεγάλο κεφάλαιο.
Ως ταξικό κίνημα στον κλάδο οφείλουμε να εκτιμήσουμε τα συμπεράσματα από τις πρόσφατες κινητοποιήσεις, να βγάλουμε συμπεράσματα, να μελετήσουμε την πείρα, να καταγράψουμε τις διεργασίες και τις τάσεις, βάζοντας στους εργαζόμενους ανοιχτά τον προβληματισμό για το τι κίνημα χρειαζόμαστε σήμερα, την ανάγκη της οργάνωσης με στόχους και αιτήματα που απαντάνε στις σύγχρονες ανάγκες, την ανάγκη της ενότητας των εργαζομένων και σε ποια βάση, το καταστροφικό ρόλο του κυβερνητικού και συναινετικού συνδικαλισμού στο κίνημα.
Γι΄ αυτό χρειάζεται και απαιτείται να γίνει συζήτηση στα σωματεία.
Αποτελεί πρώτιστο καθήκον, με ουσιαστική δουλειά τα σωματεία να συζητήσουν οργανωμένα, να καλέσουν τα μέλη τους, να συμβάλουν με τη γνώμη τους. Να γίνει συζήτηση για την εκτίμηση της δράσης στους τόπους δουλειάς, τη συνέχεια στην οργάνωση της πάλης μας. Να συζητήσουν τα σωματεία πλατιά μέσω Γ.Σ, να φωτιστούν οι εξελίξεις και τα προβλήματα των εργαζομένων στο κλάδο.
Να μην κυριαρχήσουν στη συζήτηση των σωματείων γενικές εκτιμήσεις, αλλά αντίθετα με βάση την πείρα, να εμπλουτίζονται τα συμπεράσματα και τους στόχους πάλης και τις μορφές οργάνωσης της πάλης, σε αντιπαράθεση με κυβέρνηση και  Δημάρχους.  Να συζητήσουμε για το πώς θα ξεπεράσουμε δυσκολίες, θα βελτιωθεί η δουλειά μας στη διάρκεια της πάλης, στο πρόγραμμα δράσης για το επόμενο διάστημα που η κυβέρνηση θα αρχίσει να υλοποιεί και να κλιμακώνει τα αντεργατικά της μετρά.  
Να μην επιτρέψουμε να περάσει στους εργαζόμενους η αναμονή και η απογοήτευσης που και τα δυο τροφοδοτούν την αναποτελεσματικότητα, τον κίνδυνο της  αποστράτευσης, του φόβου, την εναπόθεση των ζητημάτων της πάλης σε λύσεις από τα πάνω, στην αναζήτηση δηλαδή της σωτηρίας σε μια άλλη κυβέρνηση, έναν άλλο διαχειριστή.
Συνάδελφοι η κριτική μας στην ΠΟΕ ΟΤΑ δεν στέκεται στις μορφές του αγώνα, αλλά στο περιεχόμενο και τις συμμαχίες της. Είμαστε αντίθετοι με την πλειοψηφία της ΠΟΕ ΟΤΑ που αφήνουν την υπόθεση της οργάνωσης του αγώνα κατά των απολύσεων στους Δημάρχους και προχωράνε αντάμα .
Μιλάνε για «κοινό μέτωπο» κρύβοντας ότι οι δημοτικές αρχές των κομμάτων του ευρωμονόδρομου αποτελούν χρόνια τώρα το «δούρειο ίππο» για το πέρασμα από τους δήμους της κυβερνητικής πολιτικής.
Να αποκαλύψουμε το ρόλο των Δημάρχων που έχουν σοβαρή ευθύνη με πρόταση που κάνουν για επιμερισμό των απολύσεων μεταξύ κεντρικής και τοπικής διοίκησης, για δήθεν «αξιοκρατική» αξιολόγηση δομών και προσώπων που στην ουσία νομιμοποιούν τις απολύσεις. Δίνουν  χέρι βοηθείας στην κυβέρνηση, με την πρότασή τους για «ενδοδημοτική κινητικότητα» που αποτελεί έναν επιπρόσθετο κίνδυνο για τους εργαζόμενους.
Συνάδελφοι:
Προχωράμε σε διήμερο πολύπλευρης δράσης των σωματείων την  29 και 30 Ιούλη
Με συσκέψεις φορέων, με προτεραιότητα όσων πλήττονται από τις απολύσεις στον κλάδο μας (πχ συλλόγους γονέων, λαϊκές επιτροπές), αλλά και άλλων που είναι κι αυτοί θύματα της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης και του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης και ανοίγουμε το ζήτημα των απολύσεων ως ζήτημα που αφορά όχι μόνο όλους τους εργαζόμενους, αλλά και τα λαϊκά στρώματα, αφού υποβαθμίζονται περισσότερο οι όποιες παρεχόμενες υπηρεσίες. Το αναδεικνύουμε ως ζήτημα κρίκο στην ενίσχυση της κοινωνικής συμμαχίας.
Κάνουμε παρεμβάσεις στις Δημοτικές αρχές και τα δημοτικά συμβούλια και απαιτούμε:
Να πάρει πίσω η κυβέρνηση τις απολύσεις και το νέο πολυνόμο.
Κανένας Δημοτικό συμβούλιο να μην δεχτεί να γίνει καμιά απόλυση εργαζόμενων.
Φτιάχνουμε επιτροπές αγώνα από τους συναδέλφους σχολικούς φύλακες και δημοτικούς αστυνόμους ώστε μαζί με τα σωματεία να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο, να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους.
Με ανακοινώσεις μας εξηγούμε ότι στις απολύσεις οδηγούμαστε όχι μόνο μέσα από τη διαθεσιμότητα, αλλά και μέσα από τις αξιολογήσεις δομών και προσώπων, μέσα από τις ιδιωτικοποιήσεις αρμοδιοτήτων καθώς και από την υποχρηματοδότηση των δήμων και η λαϊκή οικογένεια θα βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη.  
                                             
                                              H Διοίκηση του Συνδικάτου                    Ιούλης 2013

Η ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ ΜΕ ΠΑΛΙΑ ΥΛΙΚΑ



ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ
             
                               
Με συνέντευξη του στο site aftodioikisi.gr ο Γιώργος Χαρίσης, μέλος της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, ξεδιπλώνει σε συνδικαλιστικό επίπεδο την πολιτική του κόμματος του για περισυλλογή στελεχών της ΠΑΣΚΕ, που για χρονιά στήριζαν και στηρίζουν την υλοποίηση της αντεργατικής πολιτικής όλων των κυβερνήσεων και των δημοτικών αρχών. Η προσπάθεια εντάσσεται στη δημιουργία του νέου εργατοπατερισμού της «αριστερής» διαχείρισης του καπιταλισμού που ευαγγελίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ οπότε άνθρωποι σαν τον Μπαλασόπουλο του είναι χρήσιμοι !!!
Ο τίτλος της συνέντευξης για τη «δημιουργία ενός πλειοψηφικού ταξικού ρεύματος που θα αλλάξει τους συσχετισμούς στα συνδικάτα» πρέπει να προβληματίσει κάθε συνάδελφο που αγωνιά για την πορεία και την εξέλιξη της ταξικής πάλης για το πώς κάποιοι προσπαθούν πάνω σε αυτήν την αγωνία να παίξουν πολιτικά παιχνίδια χτίζοντας τη νέα κυβερνητική πλειοψηφία σε πολιτικό και συνδικαλιστικό επίπεδο.
Η πείρα από τη στάση του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού πρέπει να αξιοποιηθεί από τους εργαζόμενους.
Είναι επίσης άξιο προσοχής ότι το κάλεσμα στον Μπαλασόπουλο το κάνει ο Γ. Χαρίσης ο οποίος λόγω της διασπαστικής τακτικής της ΠΑΣΚΕ στην ΠΟΕ ΟΤΑ (της οποίας πρόεδρος είναι ο Μπαλασόπουλος) τον έχει αποκλείσει από αντιπρόσωπο τόσο στην ΠΟΕ ΟΤΑ όσο και από την ΑΔΕΔΥ. Σφάξε με αγά μου να αγιάσω που λέει και ο λαός.
Καλούμε τους συναδέλφους να προβληματιστούν και να γυρίσουν την πλάτη σε αυτά τα μαγειρέματα. Να μαζικοποιήσουν τα σωματεία και τις γενικές συνελεύσεις.
Να «πετάξουν από το παράθυρο» όλους τους καρεκλοκένταυρους του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού. Παλιού και νέου.
Να ενισχύσουν το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, το ΠΑΜΕ, να βοηθήσουν να ανασυνταχτεί, να οργανωθούν στο ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ, να ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΤΩΡΑ Επιτροπές Αγώνα σε κάθε τόπο και χώρο δουλειάς.
Να παλέψουν για ένα γνήσιο συνέδριο στην ΠΟΕ ΟΤΑ που θα το ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ τα σωματεία και η ανάγκη της ενότητας όλων των εργαζομένων ανεξάρτητα από σχέση εργασίας και όχι οι μηχανισμοί του νέου εργατοπατερισμού.     
                                                 H Διοίκηση του Συνδικάτου

17 Ιουλ 2013

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ



Η δικομματική Κυβέρνηση του κεφαλαίου, της τρόικας και των εργοδοτικών συμφερόντων την ώρα που ψηφίζει στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο λαιμητόμο για εργασιακά δικαιώματα στον ιδιωτικό και απολύσεις στο δημόσιο τομέα,  την ίδια ώρα στέλνει ΣΗΜΕΡΑ 17/7/2013 κλήσεις σε δίκη στελεχών του ΠΑΜΕ και μελών του γενικού συμβουλίου της ΠΟΕ ΟΤΑ για την απεργία που είχε γίνει τον Οκτώβρη του 2011 με δικάσιμο την 3η Σεπτέμβρη 2013.
Πιστεύουμε πως η κίνηση αυτή εντάσσεται σε μια προσπάθεια τρομοκράτησης και εκφοβισμού των εργαζομένων του κλάδου σε μια περίοδο που βρίσκεται σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις απέναντι στα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης, ενάντια στις απολύσεις, τις διαθεσιμότητες και το χαράτσωμα του λαού, αλλά και τις ιδιωτικοποιήσεις τομέων των Δήμων με κορωνίδα την καθαριότητα.
Απαντάμε ότι η προσπάθεια τους θα πέσει στο κενό. Η τρομοκρατία τους δε θα περάσει γιατί το δίκιο μας είναι πιο ισχυρό από τα μέτρα τους και τις δίκες που θέλουν να στήσουν.  

Δημοσιογράφος – μάνατζερ των εργολάβων για την ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας των Δήμων



 Είναι γνωστό το ενδιαφέρον του ομίλου Αλαφούζου για να αναλάβει την καθαριότητα των Δήμων. Με βάση αυτό ο ραδιοσταθμός και η τηλεόραση του Σκάϊ έχουν αναλάβει εργολαβία τη συκοφάντηση των εργαζομένων στους Δήμους και του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών που προσφέρουν.
Απροκάλυπτα στην εκπομπή του κυρίου Πορτοσάλτε την Τρίτη 16/7/2013 με καλεσμένο τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ κ. Ασκούνη του πρότεινε να μην περιμένει το κράτος, αλλά σε εκπομπή που θα κάνει ο ίδιος τις ερχόμενες μέρες να καλέσει τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ και εταιρίες ιδιωτικών συμφερόντων ώστε δημόσια να δώσουν προσφορές!! για την ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας και τις χιλιάδες απολύσεις εργαζομένων στους Δήμους.
Με μαθηματική ακρίβεια αυτά που προτείνει ο εργολάβος δημοσιογράφος του Σκάϊ Πορτοσάλτε θα δοθεί ζεστό χρήμα στο κεφάλαιο και θα οδηγήσει στην επιβολή νέων φόρων και χαρατσιών στην λαϊκή οικογένεια, στην ενίσχυση της ανταποδοτικότητας, στην υποβάθμιση των παρερχόμενων υπηρεσιών. Αυτό το δρόμο επιβάλλει η πολιτική της κυβέρνησης της Ε.Ε της τρόικας.  Αυτή θα είναι η πολιτική του «Δήμου Α.Ε.».
Κίνητρο τους είναι η όποια ανάπτυξη η κερδοφορία των επιχειρήσεων και όχι η εξυπηρέτηση των λαϊκών αναγκών.
Άλλωστε με τα μνημόνια και τα πολυνομοσχέδια που έχουν ψηφίσει οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις τους έχουν δώσει τα περιθώρια στο κεφάλαιο και τα τσιράκια τους να ξεσαλώνουν και να ζητάνε άμεσα όλα τα φιλέτα του δημοσίου να περάσουν στους ιδιώτες και τους εργαζόμενους πλήρεις εξαθλιωμένους.
Να είναι σίγουρος ο εργολάβος κύριος Προτοσάλτε και ο Σκάϊ ότι οι εργαζόμενοι  θα τους δώσουμε την απάντηση που τους χρειάζεται ανατρέποντας τα σχέδια τους και το σάπιο σύστημά τους.
                                        H Διοίκηση του Συνδικάτου

14 Ιουλ 2013

Όλοι στην απεργία την Τρίτη 16 Ιούλη και την απεργιακή συγκέντρωση στην Ομόνοια10.30 το πρωί. Προσυγκέντρωση του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ στις 10 το πρωί στην Πλατεία Καραϊσκάκη. Το απόγευμα της Τρίτη 16 Ιούλη στις 8 μ.μ στην πλατεία Κλαυθμώνος δίνουμε συνεχεία στον αγώνα μας και απαιτούμε να αποσυρθεί τώρα το πολυνομοσχέδιο.

Συνάδελφοι
Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ καταγγέλλει την πολιτική της κυβέρνησης που με ένα ακόμη πολυνομοσχέδιο της, ένα ακόμη πακέτο αντιλαϊκών μέτρων, επιχειρεί να τσακίσει το σύνολο των εργαζομένων και των λαϊκών νοικοκυριών.
Με την ψήφιση του πολυνομοσχέδιου την Τετάρτη μπαίνει στην πράξη η απόλυση χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων. Κυβέρνηση – Τρόικα - Πλουτοκρατία  αποτελειώνουν το δικαίωμα στη σταθερή δουλειά για όλους και παραδίδουν στα επιχειρηματικά συμφέροντα τομείς κοινωνικής πολιτικής, σε Παιδεία, Υγεία, Πρόνοια
Σήμερα στην πρώτη γραμμή των απολύσεων είναι οι εργαζόμενοι σχολικοί φύλακες, εκπαιδευτικοί, δημοτικοί αστυνόμοι, σχολικές καθαρίστριες και οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι κ.α. Ακολουθούν και νέες με υπουργικά διατάγματα, με το στραγγαλισμό της χρηματοδότησης, κλπ.
Κυβέρνηση — πλουτοκρατία είναι σε πόλεμο ενάντια στο λαό και τις ανάγκες του. Φτιάχνουν μια κρατική μηχανή πολεμικό οχυρό εναντίον του. Επιδιώκουν με τον τρόμο της ανέχειας, την καταστολή και τη λοιδορία του εργατικού κινήματος να αφήσουν το λαό χωρίς ασπίδα και προοπτική, να κάνουν τα παιδιά μας μισθοφόρους και θύματα  στον πόλεμο του ανταγωνισμού των επιχειρηματικών ομίλων.
Καμία αυταπάτη. Δεν είναι ο γιγαντωμένος δημόσιος τομέας και οι λαϊκές ανάγκες που ποτέ δεν εξυπηρετήθηκαν στο σύνολο τους, αυτά που γέννησαν την κρίση. Την κρίση την έφερε η ξέφρενη κερδοφορία των επιχειρήσεων με αρωγό το κράτος τους και στο πηδάλιο της εξουσίας (σε κεντρικό και σε τοπικό  επίπεδο) το πολιτικό τους προσωπικό.
Με το ίδιο πολυνομοσχέδιο προωθείται η απελευθέρωση των απολύσεων, η μείωση των αποζημιώσεων, ο μηχανισμός για τον κατώτερο μισθό φιλοδώρημα, τα προγράμματα φτώχιας των 350 ευρώ, το Λοκ άουτ, οι μειώσεις των συντάξεων, το κλείσιμο δημόσιων Οργανισμών και υπηρεσιών, το κλείσιμο νοσοκομείων, η νέα φοροληστεία για το λαό.
Είμαστε ριζικά αντίθετοι με δημάρχους που κάνουν λόγo για επιμερισμό των απολύσεων μεταξύ κεντρικής και τοπικής διοίκησης, για δήθεν «αξιοκρατική» αξιολόγηση, γιατί στην ουσία αποδέχονται και νομιμοποιούν τις απολύσεις.
Η πρότασή της ΚΕΔΕ για «ενδοδημοτική κινητικότητα» δίνει χέρι βοηθείας στην κυβέρνηση και αποτελεί έναν επιπρόσθετο κίνδυνο για τους εργαζόμενους.
 ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ - ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
Καμία συρρίκνωση κοινωνικών δομών και σχολείων, καμία  απόλυση.
Δημόσια και δωρεάν πρόσβαση για όλους σε  ΠΑΙΔΕΙΑ, ΥΓΕΙΑ, ΠΡΟΝΟΙΑ.
Να αποσυρθεί τώρα το πολυνομοσχέδιο, καμία απόλυση, κανένας νέος άνεργος! Να μην αγγίξουν καμία κοινωνική δομή στους Δήμους, να μην κλείσει κανένα σχολείο και Νοσοκομείο!
Απαιτούμε
·        Όχι στο νέο πακέτο μέτρων, που έρχεται με το πολυνομοσχέδιο και επιχειρεί να δώσει ολοκληρωτικό χτύπημα σε εργασιακά δικαιώματα και κατακτήσεις.
·        Καμιά απόλυση – «διαθεσιμότητα». Νέες προσλήψεις για τις κοινωνικές δομές που παραμένουν ανεπαρκείς και σήμερα αποδεκατίζονται. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.   
·        Να καταργηθεί η πράξη νομοθετικού περιεχομένου, που κλείνει δημόσιες επιχειρήσεις και οργανισμούς.
·        Καμιά ιδιωτικοποίηση.
·        Όχι στους φόρους και τα χαράτσια που συνθλίβουν τα λαϊκά στρώματα.

Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ καλεί όλους τους εργαζόμενους στους Δήμους και την Περιφέρεια να πάρουν μαζικά μέρος:
Ø     Στην απεργία την Τρίτη 16 Ιούλη  και την απεργιακή συγκέντρωση στην Ομόνοια 10.30 το πρωί.
Ø     Στην Προσυγκέντρωση του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ που έχει οριστεί στις 10 το πρωί στην Πλατεία Καραϊσκάκη.
Ø     Το απόγευμα της Τρίτη 16 Ιούλη στις 8 μ.μ στην πλατεία Κλαυθμώνος δίνουμε συνεχεία στον αγώνα μας και απαιτούμε να αποσυρθεί το πολυνομοσχέδιο.
                                    H Διοίκηση του Συνδικάτου


12 Ιουλ 2013

Το ψήφισμα που κατέθεσε το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ στο συνέδριο της ΚΕΔΕ



ΨΗΦΙΣΜΑ

Εμείς οι εργαζόμενοι που συγκεντρωθήκαμε σήμερα Παρασκευή 12 Ιούλη έξω από το ξενοδοχείο Κάραβελ με κάλεσμα του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ καταγγέλλουμε την πολιτική της κυβέρνησης που με ένα ακόμη πολυνομοσχέδιο της, ένα ακόμη πακέτο αντιλαϊκών μέτρων, επιχειρεί να τσακίσει το σύνολο των εργαζομένων και των λαϊκών νοικοκυριών.
Με το συγκεκριμένο πολυνομοσχέδιο μπαίνει στην πράξη η απόλυση χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων. Κυβέρνηση – Τρόικα - Πλουτοκρατία  αποτελειώνουν το δικαίωμα στη σταθερή δουλειά για όλους και παραδίδουν στα επιχειρηματικά συμφέροντα τομείς κοινωνικής πολιτικής, σε Παιδεία, Υγεία, Πρόνοια
Σήμερα στην πρώτη γραμμή των απολύσεων είναι οι εργαζόμενοι εκπαιδευτικοί, δημοτικοί αστυνόμοι, σχολικοί φύλακες, σχολικές καθαρίστριες και οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι κ.α. Ακολουθούν και νέες με υπουργικά διατάγματα, με το στραγγαλισμό της χρηματοδότησης!
Κυβέρνηση —πλουτοκρατία είναι σε πόλεμο ενάντια στο λαό και τις ανάγκες του. Φτιάχνουν μια κρατική μηχανή πολεμικό οχυρό εναντίον του. Επιδιώκουν με τον τρόμο της ανέχειας, την καταστολή και τη λοιδορία του εργατικού κινήματος να αφήσουν το λαό χωρίς ασπίδα και προοπτική, να  κάνουν τα παιδιά μας μισθοφόρους και θύματα  στον πόλεμο του ανταγωνισμού των επιχειρηματικών ομίλων.
Καμία αυταπάτη. Δεν είναι ο γιγαντωμένος δημόσιος τομέας και οι λαϊκές ανάγκες που ποτέ δεν εξυπηρετήθηκαν στο σύνολο τους, αυτά που γέννησαν την κρίση. Την κρίση την έφερε η ξέφρενη κερδοφορία των επιχειρήσεων με αρωγό το κράτος τους και στο πηδάλιο της εξουσίας (σε κεντρικό και σε τοπικό  επίπεδο) το πολιτικό τους προσωπικό.
Με το ίδιο πολυνομοσχέδιο προωθείται η απελευθέρωση των απολύσεων, η μείωση των αποζημιώσεων, ο μηχανισμός για τον κατώτερο μισθό φιλοδώρημα, τα προγράμματα φτώχιας των 350 ευρώ, το Λοκ άουτ, οι μειώσεις των συντάξεων, το κλείσιμο δημόσιων Οργανισμών και υπηρεσιών, το κλείσιμο νοσοκομείων, η νέα φοροληστεία για το λαό.
Είμαστε ριζικά αντίθετοι με δημάρχους που κάνουν λόγo για επιμερισμό των απολύσεων μεταξύ κεντρικής και τοπικής διοίκησης, για δήθεν «αξιοκρατική» αξιολόγηση, γιατί στην ουσία αποδέχονται και νομιμοποιούν τις απολύσεις. Η πρότασή της ΚΕΔΕ για «ενδοδημοτική κινητικότητα» δίνει χέρι βοηθείας στην κυβέρνηση και αποτελεί έναν επιπρόσθετο κίνδυνο για τους εργαζόμενους.
 ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ - ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
Καμία συρρίκνωση κοινωνικών δομών και σχολείων, καμία  απόλυση.
Δημόσια και δωρεάν πρόσβαση για όλους σε  ΠΑΙΔΕΙΑ, ΥΓΕΙΑ, ΠΡΟΝΟΙΑ.
Να αποσυρθεί τώρα το πολυνομοσχέδιο, καμία απόλυση, κανένας νέος άνεργος! Να μην αγγίξουν καμία κοινωνική δομή στους Δήμους, να μην κλείσει κανένα σχολείο και Νοσοκομείο!
Απαιτούμε
·        Όχι στο νέο πακέτο μέτρων, που έρχεται με το πολυνομοσχέδιο και επιχειρεί να δώσει ολοκληρωτικό χτύπημα σε εργασιακά δικαιώματα και κατακτήσεις.
·        Καμιά απόλυση – «διαθεσιμότητα». Νέες προσλήψεις για τις κοινωνικές δομές που παραμένουν ανεπαρκείς και σήμερα αποδεκατίζονται. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.   
·        Να καταργηθεί η πράξη νομοθετικού περιεχομένου, που κλείνει δημόσιες επιχειρήσεις και οργανισμούς.
·        Καμιά ιδιωτικοποίηση.
·        Όχι στους φόρους και τα χαράτσια που συνθλίβουν τα λαϊκά στρώματα.

11 Ιουλ 2013

Όλοι στη στάση εργασίας την Παρασκευή 12 Ιούλη 11.30 έως το τέλος του ωραρίου Όλοι στη συγκέντρωση στις 12.30 το μεσημέρι έξω από το ξενοδοχείο Κάραβελ



Συνάδελφοι.                                                                                                                       Ιούλης  2013
Το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, που προωθεί την τελευταία συμφωνία με την τρόικα, αποτελεί ένα ακόμη πακέτο αντιλαϊκών μέτρων που θα τσακίσει το σύνολο των εργαζομένων και των λαϊκών νοικοκυριών και ψηφίζεται στη βουλή την Τρίτη 16 Ιούλη.
Με το συγκεκριμένο πολυνομοσχέδιο προωθείται και επίσημα η απόλυση χιλιάδων εργαζομένων από τους Δήμους όπως οι δημοτικοί αστυνόμοι, σχολικοί φύλακες, συμβασιούχοι, εργαζόμενοι με ασφαλιστικά μετρά κ.α. αποτελειώνοντας το δικαίωμα στη σταθερή δουλειά για όλους και παραδίδοντας στα επιχειρηματικά συμφέροντα τομείς κοινωνικής πολιτικής, σε Παιδεία, Υγεία, Πρόνοια.
Μέχρι σήμερα η ΚΕΔΕ έχει σοβαρή ευθύνη γιατί κάνει λόγo για επιμερισμό των απολύσεων μεταξύ κεντρικής και τοπικής διοίκησης, για δήθεν «αξιοκρατική» αξιολόγηση, στην ουσία αποδέχεται και νομιμοποιεί τις απολύσεις. Δίνει χέρι βοηθείας στην κυβέρνηση, με την πρότασή της για «ενδοδημοτική κινητικότητα» που αποτελεί έναν επιπρόσθετο κίνδυνο για τους εργαζόμενους.
Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ καλεί όλους τους εργαζόμενους στους δήμους την Παρασκευή 12 Ιούλη στο ξενοδοχείο Κάραβελ που πραγματοποιείται το έκτακτο συνέδριο της ΚΕΔΕ να απαιτήσουμε:
·        Όχι στο νέο πακέτο μέτρων που έρχεται με το πολυνομοσχέδιο και επιχειρεί να δώσει ολοκληρωτικό χτύπημα σε εργασιακά δικαιώματα και κατακτήσεις.
·        Να καταργηθεί η πράξη νομοθετικού περιεχομένου.
·        Καμία απόλυση – καμία ιδιωτικοποίηση.
·        Να μην κλείσει κανένας παιδικός σταθμός.
·        Όχι στις κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις.
   Όλοι στον αγώνα για μια ζωή αντάξια της δουλειάς μας και των αναγκών μας

                                         H Διοίκηση του Συνδικάτου

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΣΤΙΣ 10.30 π.μ., ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 16 ΙΟΥΛΗ



Συνάδελφοι, συναδέλφισσες
Είναι ανάγκη να σημάνει γενικός ξεσηκωμός με οργάνωση της πάλης στους χώρους δουλειάς, για να βάλουμε μπλόκο στις απολύσεις και σ’ όλα τα αντιλαϊκά μέτρα!
Τα μέτρα της Κυβέρνησης είναι σφαγείο για κάθε εργατοϋπάλληλο. Η αντιλαϊκή επίθεση είναι σφοδρή, τσακίζει ότι εργατικό δικαίωμα είχε απομείνει μέχρι σήμερα. Τα μέτρα δεν αφήνουν κανέναν απ’ έξω, δε θα αφήσουν τίποτα όρθιο τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα.
Με το πολυνομοσχέδιο προωθείται και επίσημα από την Κυβέρνηση – Τρόικα - Πλουτοκρατία ένα «νέο μοντέλο» Δημόσιας Διοίκησης αποτελειώνοντας το δικαίωμα στη σταθερή δουλειά για όλους και παραδίδοντας στα επιχειρηματικά συμφέροντα τομείς κοινωνικής πολιτικής, σε Παιδεία, Υγεία, Πρόνοια.
Οι αλλαγές αυτές δεν αφορούν μόνο τους εργαζόμενους στους δήμους και την Περιφέρεια, αφορούν το σύνολο των λαϊκών στρωμάτων. Να αναμετρηθούμε μαζί τους, με ταξική οργή, με οργάνωση της πάλης στους χώρους δουλειάς, για μπλόκο στις απολύσεις και σ’ όλα τα αντιλαϊκά μέτρα!
Παραμερίζουμε αυτές τις δυνάμεις που αποπροσανατολίζουν και ταυτόχρονα εκφυλίζουν τους αγώνες μας, παίρνουμε την οργάνωση της πάλης στα χέρια μας, αλλά και το περιεχόμενο – πλαίσιο πάλης. Οργάνωσε τώρα τον αγώνα παντού, στο χώρο δουλειάς, σε κάθε γραφείο, σε κάθε υπηρεσία.
Συνάδελφοι, ο κλάδος πρέπει να απαντήσει ενωμένος στην βάρβαρη επίθεση Κυβέρνησης- τρόικας- κεφαλαίου. Η επίθεση θα έχει διάρκεια και ένταση. Θέλει αντοχή, ενότητα του κλάδου και ταξικά αταλάντευτο προσανατολισμό.
 Η ενότητα απαιτεί σωματεία που είναι οργανωτές της πάλης όλων των εργαζομένων, σωματεία που δε διαχωρίζουν σε μόνιμους και συμβασιούχους, σε «συνεταιριστές», «και με μπλοκάκι». Σωματεία που δε χορεύουν το χαβά του κυβερνητικού συνδικαλισμού, της απεργοσπασίας, των μηχανισμών των Δημαρχών και του κράτους, της ανταγωνιστικότητας και της ανταποδοτικότητας των Δήμων, της κούφιας αντιμνημονιακής ρητορείας που βλέπει την Τρόικα άλλα όχι την ψυχή της, δηλαδή τις μονοπωλιακές επιχειρήσεις ντόπιες και ξένες, το πολιτικό τους προσωπικό!  Απαίτησε:
·        Όχι στο νέο πακέτο μέτρων που έρχεται με το πολυνομοσχέδιο και επιχειρεί να δώσει ολοκληρωτικό χτύπημα σε εργασιακά δικαιώματα και κατακτήσεις.
·        Να καταργηθεί η πράξη νομοθετικού περιεχομένου.
·        Καμία απόλυση – καμία ιδιωτικοποίηση.
·        Να μην κλείσει κανένας παιδικός σταθμός.
·        Όχι στις κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις.
                                          H Διοίκηση του Συνδικάτου

8 Ιουλ 2013

Το ψήφισμα που κατέθεσε το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ στον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης



ΨΗΦΙΣΜΑ

Εμείς οι εργαζόμενοι που συγκεντρωθήκαμε σήμερα Δευτέρα 8 Ιούλη 2013 στην Πλατεία Κλαυθμώνος μετά από κάλεσμα του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ καταγγέλλουμε την πολιτική της κυβέρνησης που με το πολυνομοσχέδιο της, το οποίο αποτελεί ένα ακόμη πακέτο αντιλαϊκών μέτρων, θα τσακίσει το σύνολο των εργαζομένων και των λαϊκών νοικοκυριών.
Με το συγκεκριμένο πολυνομοσχέδιο προωθείται και επίσημα η απόλυση χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων. Κυβέρνηση – Τρόικα - Πλουτοκρατία εδραιώνουν το «νέο μοντέλο» Δημόσιας Διοίκησης αποτελειώνοντας το δικαίωμα στη σταθερή δουλειά για όλους και παραδίδοντας στα επιχειρηματικά συμφέροντα τομείς κοινωνικής πολιτικής, σε Παιδεία, Υγεία, Πρόνοια.
Η διάλυση και η συρρίκνωση των δημοσίων υπηρεσιών και οργανισμών δεν είναι παρά ο δρόμος για την είσοδο των επιχειρηματικών κεφαλαίων, ντόπιων και ξένων, σε αυτούς τους καίριους τομείς και ο λαός, οι εργαζόμενοι, τα παιδιά τους είτε θα χρυσοπληρώνουν, είτε θα αποκλειστούν από κάθε πρόσβαση.
Σήμερα στην πρώτη γραμμή των απολύσεων είναι οι εργαζόμενοι εκπαιδευτικοί, δημοτικοί αστυνόμοι, σχολικοί φύλακες, σχολικές καθαρίστριες, συμβασιούχοι εργαζόμενοι κ.α.
Με το συγκεκριμένο πολυνομοσχέδιο επιχειρούν να καταργήσουν όλες τις προσωρινές διαταγές δικαστηρίων και τις αποφάσεις ασφαλιστικών μέτρων. Αυτό σημαίνει ότι χιλιάδες συνάδελφοι που παραμένουν στη δουλειά τους με ασφαλιστικά μέτρα, θα βρεθούν στο δρόμο. 
Ούτε βήμα πίσω από το αίτημα: Σταθερή και μόνιμη εργασία για όλους και όλες.
Με το ίδιο πολυνομοσχέδιο προωθείται η Απελευθέρωση των απολύσεων, η Μείωση των αποζημιώσεων, ο Μηχανισμός που θα καθορίζει τον κατώτερο μισθό, τα Προγράμματα φτώχιας των 350 ευρώ, το Λοκ άουτ, το Κλείσιμο νοσοκομείων, οι Μειώσεις των συντάξεων, το Κλείσιμο δημόσιων Οργανισμών και υπηρεσιών, οι νέες Μειώσεις μισθών, η Αλλαγή του τρόπου που θα αποφασίζονται οι απεργίες (δηλαδή νέο άρθρο 4) κλπ.
Είναι καθαρό! Οι κυβερνητικές συμφωνίες με την τρόικα, οι νόμοι τους υπηρετούν τους εγχώριους και ξένους επιχειρηματικούς ομίλους, τραπεζικούς, βιομηχανικούς, εμπορικούς. Αυτοί κερδίζουν από την κυβερνητική πολιτική, φορτώνοντας την κρίση και τα χρέη στην πλάτη των λαϊκών στρωμάτων, ενισχύοντας την εκμετάλλευση των εργαζομένων.
ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ να ανατραπούν τα μέτρα και οι πολιτικές που τα γεννούν. ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ για να οξύνουμε τις δυσκολίες και τα προβλήματα του συστήματος και όχι για καλύτερο διαπραγματευτή και διαχειριστή του συστήματος. Δεν υπάρχει περιθώριο διαπραγμάτευσης μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Λένε ψέματα όσοι υποστηρίζουν τέτοιες απόψεις. Τα μέτρα που παίρνουν δε μειώνουν το χρέος και τα ελλείμματα. Είναι μέτρα στήριξης του κεφαλαίου. Γι’ αυτό μας θέλουν άνεργους, μισοάνεργους - μισοεργαζόμενους, με μισθούς πείνας, χωρίς ωράριο, τρομοκρατημένους.
Καμία αυταπάτη δεν έχουμε ότι μπορεί να υπάρξει λύση που θα είναι προς όφελος των εργαζομένων χωρίς να θίγει τα κέρδη των μονοπωλίων.
Απαιτούμε
·        Όχι στο νέο πακέτο μέτρων, που έρχεται με το πολυνομοσχέδιο και επιχειρεί να δώσει ολοκληρωτικό χτύπημα σε εργασιακά δικαιώματα και κατακτήσεις.
·        Καμιά απόλυση – «διαθεσιμότητα». Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.   
·        Να καταργηθεί η πράξη νομοθετικού περιεχομένου, που κλείνει δημόσιες επιχειρήσεις και οργανισμούς.
·        Καμιά ιδιωτικοποίηση.
·        Όχι στους φόρους και τα χαράτσια που συνθλίβουν τα λαϊκά στρώματα.
·        Αποδέσμευση από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ανάπτυξη για το λαό και όχι για την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΑΝ ΔΕΝ ΠΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΛΕΞΗ.

5 Ιουλ 2013

Καμία απόλυση - διαθεσιμότητα. Κανείς δημοτικός υπάλληλος στην ΕΛ.ΑΣ.



Συνάδελφοι
Η πρόθεση της κυβέρνησης να καταργήσει τη δημοτική αστυνομία, αποδεικνύει ότι κανείς εργαζόμενος στους δήμους σήμερα δεν είναι στο απυρόβλητο.
Κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, ΕΕ και ΔΝΤ εντείνουν την αντιλαϊκή πολιτική τους σε βάρος των εργαζόμενων του κλάδου αποτελειώνοντας  μία και καλή τη μόνιμη και σταθερή δουλειά  αφού δεν διστάζουν να απολύσουν χιλιάδες εργαζόμενους ανεξάρτητα αν είναι με ασφαλιστικά μέτρα, με προσωρινούς πίνακες, πλεονάζoν προσωπικό ή εργαζόμενοι στα ΝΠΔΔ.
Ολόκληρες υπηρεσίες των δήμων και του δημοσίου γενικότερα θα ιδιωτικοποιηθούν έτσι ώστε να ενισχυθεί η κερδοφορία του κεφαλαίου φορτώνοντας την κρίση και τα χρέη στην πλάτη των λαϊκών στρωμάτων.
Σπάμε το φόβο, προετοιμαζόμαστε για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής και των αντιλαϊκών  - αντεργατικών νόμων.
Καλούμε όλους τους εργαζομένους στους Δήμους και την Περιφέρεια να συμμετέχουν στη στάση εργασίας του Συνδικάτου ΟΤΑ τη Δευτέρα 8 Ιούλη από τις 12:00 ως τη λήξη του ωραρίου και στη συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος στη 1:00. Κλιμακώνουμε με τη συμμετοχή μας στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ την Πέμπτη 11 Ιούλη, ώρα 20:00 στο Σύνταγμα.
·        Όχι στο νέο πακέτο μέτρων που έρχεται με το πολυνομοσχέδιο που επιχειρεί να δώσει ολοκληρωτικό χτύπημα σε εργασιακά δικαιώματα και κατακτήσεις.
·        Να καταργηθεί η πράξη νομοθετικού περιεχομένου.
·        Καμία απόλυση – καμία ιδιωτικοποίηση.
·        Κανένας μόνος. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.   

                                      H Διοίκηση του Συνδικάτου